• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

Tv-krig: Stærkt bekymret DBU-direktør vil kalde parterne til møde

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Discoverys kanaler forsvinder fra YouSees tv-pakker i det nye år. Dermed kan 1,2 millioner danskere ikke se landsholdets kampe. DBU-direktør vil forsøge at mægle mellem de stridende parter.

Af Anders Dehn

Skal man dømme efter udmeldingerne i offentligheden, er lederne i henholdvis YouSee og Discovery Networks ikke på julekort næste måned. Parterne kan ikke blive enige om en ny aftale om at tilbyde Discoverys kanaler i YouSees tv-pakker, og Discovery kalder modpartens forhandlingsteknik for diskriminerende og konkurrenceforvridende.

Allerede nu ligger det fast, at Discoverys kanaler forsvinder hos YouSees kunder fra begyndelsen af det nye år. Det vil sige, at Kanal 5, hvor landsholdets kampe sendes, samt Canal 9 og Eurosport, der viser Superliga, går i sort hos 1,2 millioner danske kunder.

Læs også:Ingen løsning i år: Superliga-kampe og landsholdet forsvinder fra YouSee

Det huer ikke DBU, der nu vil mægle mellem de stridende parter.

- Jeg har en stærk bekymring for de danske fans. Derfor vil jeg i løbet af ganske få dage forsøge at få et møde i stand med YouSee-direktør Jacob Mortensen og Christian Kemp, der er direktør hos Discovery Networks Danmark, siger DBU's konstituerede direktør, Kenneth Reeh, til BT.

Netop rettighederne til fodbold og sport spiller en væsentlig rolle i striden mellem YouSee og Discovery.

Læs også:Discovery angriber YouSee: Konkurrenceforvridende og diskriminerende

- Vi ønsker, at vores kunder har adgang til alle de vigtige sportsbegivenheder. Men vi bliver i forhandlinger ofte mødt med krav om, at hvis vi vil have kanaler med vigtige sportsrettigheder i pakkerne, så skal vi også tage en række andre kanaler med i købet. Samtidig bliver sportsrettigheder ofte fordelt på en række forskellige tv-kanaler. Det reducerer valgfriheden for os og for tv-kunderne, når de vigtigste sportsrettigheder bruges til at sælge kanaler med aftagende seertal. Derfor er vi nødt til at kæmpe imod denne tendens på vegne af vores kunder, sagde YouSees Jacob Mortensen tidligere i en pressemeddelelse.

Selv om parterne ikke når at finde en løsning til begyndelsen af næste år, fortsætter de forhandlingerne.

Læs også:Aftale på plads: Parken forbliver landsholdets hjemmebane

Læs også:Hareide fuldender landsholdstruppen: Tre velkendte navne efterudtaget

Læs også:Divisionsforeningen: TV-konflikt giver størst problemer for Yousee

---------------------------

Se FC København i den afgørende Europa League-playoff mod HNK Rijeka på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus