• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Nicklas Grodt Degn

Tysk legende tilbød Morten Olsen tysk landstrænerjob

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Franz Beckenbauer ville i 2004 have Morten Olsen som tysk landstræner. Den danske landstræner sagde nej og så endte det i stedet med Jürgen Klinsmann.

Af Nicklas Grodt Degn

Det tyske landshold har aldrig har aldrig haft en udenlandsk træner, men det havde Morten Olsen muligheden for at ændre på i 2004. Den i dag pensionerede tidligere danske landstræner bekræfter de rygter, der tidligere har svirret om, at han i 2004 blev tilbudt det tyske landstrænersæde.

Det sker overfor tyske Die Welt, der har fokus på den danske fodboldtræner og tidligere FC Köln-spiller og -træner forbindelse med Olsens 70 års fødselsdag onsdag.

- Efter EM i Portugal skulle jeg efterfølge Rudi Völler som landstræner. Franz Beckenbauer kontaktede mig i 2004 og gav mig tilbuddet, siger Morten Olsen til Die Welt ifølge dr.dk.

Dengang var Morten Olsen i gang med det sjette af det, der endte med at blive 16 år som dansk landstræner. I stedet for ham gik landstrænerjobbet til Jürgen Klinsmann, der to år senere blev afløs af Joachim Löw. Han har siddet i sædet lige siden og blandt andet ført Tyskland til et verdensmesterskab i 2014.

Superliga

Mere Superliga

Fokus