2017-04-20 15:22
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Det kenyanske fodboldforbund har fået øjnene op for Esbjerg fB's Daniel Anyembe, men backen har ikke hørt fra sin fars hjemland. Han har dog dog ingen landsholdspræferencer.

Et af dansk fodbolds store samtaleemner det seneste års tid har været spillere med dobbelt nationalitets skifte til andre landshold. Både Emre Mor og Dario Dumic er skiftet, og Youssef Toutouh havde egentlig valgt Marokko, inden han fortrød.

I går kom det frem, at endnu en dansk U-landsholdsspiller kan ende med at repræsentere et andet A-landshold. Det er Esbjerg fB-backen Daniel Anyembe, der tiltrækker interesse fra faderens hjemland, Kenya.

Den 18-årige Esbjerg-spiller læste også historien, men kender ikke mere til den.

- Jeg har ikke hørt fra dem, og jeg har ikke tænkt videre over det. Selvfølgelig er muligheden der, men jeg ved ikke, om det bliver aktuelt overhovedet, siger han til tipsbladet.dk.

Mens førnævnte spillere meldte ud, at de havde valgt Danmark fra, før de blev udtaget for deres "nye" fodboldlande, hælder Daniel Anyembe hverken mod Danmark eller Kenya. 

- Jeg har ingen præferencer. Jeg tror bare, jeg spiller videre og ser, hvad der sker. Det er ikke noget, jeg går og tænker over.

Daniel Anyembe er vokset op i Danmark og har spillet 10 kampe for U17-, U18- og U19-landsholdene. Senest var han med, da U19-holdet spillede en uofficiel kamp mod Mezokovesd FC i januar.

Han har dog en "fin tilknytning" til Kenya, hvor han har været på besøg mange gange og har masser af familie. Og modsat Mor og Toutouh (inden han ombestemte sig) føler Anyembe ikke, at han mangler interesse fra DBU.

- Nej, sådan har jeg det overhovedet ikke. Jeg har været med en del gange, især med U19, så jeg føler i hvert fald ikke, at interessen mangler, siger Anyembe.

Han fik Superliga-debut for Esbjerg i efterårets sidste kamp, da han blev indskiftet til anden halvleg mod Brøndby IF. Daniel Anyembe har desuden fået i alt fire pokalkampe for EfB.

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvilken Superliga-klub har overrasket mest positivt i denne sæson?