• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

U21-dansker vil sikre EM-deltagelsen i aften: Vi skal afgøre det mod Polen

Foto: Getty Images

Det danske U21-landshold kan selv afgøre, om det skal med til EM til sommer. Det kræver "bare" en sejr over Polen i aften. Joachim Andersen tror på det.

Af Anders Dehn

Der var engang, hvor Danmarks U21-landshold sjældent stak næsen frem, hvor det var sjovt at have den. Fra 1992 til EM-slutrunden på hjemmebane i 2011 kvalificerede holdet sig kun til ét europamesterskab, men nu er tiderne skiftet.

Danmarks bedste U-landshold har været med ved de to seneste EM-turneringer, og hvis alt går vel, sikrer det i aften deltagelsen ved endnu et. Det kræver en sejr over Polen i den næstsidste kvalifikationskamp.

Læs også: U21-landstræneren før Polen-kamp: Skal være modne i overvejelserne

Lykkedes det ikke, får de unge danskere en chance til mod Færøerne på tirsdag, men midtstopperen Joachim Andersen er opsat på at få tingene afgjort i første forsøg.

- Vi skal afgøre det mod Polen, og det har vi gode muligheder for. Du kan se, hvilke klubber folk spiller i, og mange spiller fast, så jeg synes, at vi har et stærkt hold, siger han ifølge Ritzau.

Andersen og co. topper kvalifikationspuljen med ét point mere end netop Polen, så status er denne: Vinder Danmark, kommer holdet til EM. Ender kampen uafgjort, bliver er der status quo inden sidste spillerunde. Taber Danmark, er holdet afhængig af, at Polen snubler mod Georgien på tirsdag.

Selv om danskerne fører puljen, er det ikke givet, at de vinder i aftenens kamp i Aalborg. De tabte således 3-1 mod selvsamme polakker i det omvendt opgør i Gdynia for 11 måneder siden.

Om det går bedre denne gang, vil vise sig klokken 18 i aften.

Superliga

Mere Superliga

Fokus