• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Alexander Paaske

U21-landsholdet tættere på EM med ny sejr

U21-landsholdet vandt sikkert 2-0 i Litauen efter scoringer af Oliver Abildgaard og Robert Skov og kom dermed endnu nærmere kvalifikation til EM.

Af Alexander Paaske

Danmarks U21-landshold skulle her til aften forsøge at holde fast i den EM-givende førsteplads, da Niels Frederiksens tropper gæstede Litauen. 

U21-landstræneren havde rystet posen en smule og skiftet på fire pladser i forhold til fredagens sejr på 2-0 over Finland, da Joakim Mähle, Oliver Abildgaard, Anders Dreyer og Andreas Skov Olsen var at finde i startopstillingen. 

Læs også: Niels Frederiksens U21-landshold rykker tættere på EM

Danskerne sad på spillet i første halvleg, men havde svært ved at spille sig frem til de helt store chancer.

Kort før pausen kom forløsningen dog, da Mikkel Duelund lagde bolden af til Abildgaard, der fra 25 meter placeret bolden helt oppe i hjørnet via overliggeren. 

I anden halvleg fortsatte kampbilledet. Litauen havde ikke kvaliteterne til at true den danske defensiv, og 15 minutter før tid fandt opgøret sin afgørelse. Mæhle spillede Skov fri i feltet, og fløjspilleren svigtede ikke. 2-0 til Danmark.

Det blev også slutresultatet, og dermed bevarer U21-landsholdet forspringet på to point til Polen, der tidligere på aftenen vandt 3-1 i Finland. 

Danmark møder netop Poland på hjemmebane den 12. oktober. Her vil sejr sikre EM-billetten, mens uafgjort også vil være nok, hvis den sidste kamp mod Færøerne ender med dansk sejr. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: OB - AaB

Ob har tabt tre kampe i træk og mærker presset i en svær sæson-afslutning, hvor det mandag aften gælder AaB, der ikke har tabt i de seneste tre runder.

Optakt: Brøndby IF - FC Midtjylland

Brøndby var inde i en god periode, men har siden tabt et par kampe i streg. Nu venter så et opgør mod FC Midtjylland, der håber på at kunne trække yderligere fra i toppen af Superligaen.