• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Ole Hoffskov

U21-landstræner søges: Her er fire bud på Frederiksens afløser

Niels Frederiksen stopper som U21-landstræner efter sommerens EM-slutrunde. Hvem skal afløse ham? Tipsbladet.dk kommer her med fire bud.

Af Ole Hoffskov

Sommerens EM-slutrunde bliver sidste tjans som U21-landstræner for Niels Frederiksen, der har valgt at stoppe, når Danmark har spillet sin sidste kamp. Den tidligere Lyngby- og Esbjerg-træner overtog jobbet i 2015 og fik altså fire år på posten.

I kulisserne skal DBU nu i gang med at finde afløseren for Niels Frederiksen, og udviklingschef Flemming Berg har overfor tipsbladet.dk fastslået, at man går efter en dansk træner med nogenlunde samme profil som Niels Frederiksen.

Her er fire bud på en kommende dansk U21-landstræner.

Claus Nørgaard, 39 år

Den tidligere SønderjyskE-træner er måske en lille favorit til landstrænerjobbet. Claus Nørgaard er en meget vellidt mand i DBU, hvor han tidligere har været U20-, U18- og U16-landstræner samt talenttræner. Der løber med andre ord DBU-blod i årerne på 39-årige Nørgaard, der i forbindelse med sin afsked i SønderjyskE udtalte, at han havde fået flere tilbud, han var gået videre med.

Morten Wieghorst, 47 år

Hvis DBU vil have en mand, der ved, hvad det vil sige at være U21-landstræner i Danmark, skal unionen pege på Morten Wieghorst. Den tidligere AaB-boss sad i stolen fra 2011 til 2013. Morten Wieghorst har udtalt, at han gerne vil til udlandet, og han er med årene måske blevet så meget klubtræner, at han vil have svært ved at vende tilbage til et job som landstræner. Hans navn er under alle omstændigheder værd at notere.

Lars Søndergaard, 59 år

Går Niels Frederiksens afløser måske allerede rundt på gangene i DBU? Lars Søndergaard står lige nu i spidsen for kvindelandsholdet, og det er måske et "longshot" at bringe ham i spil til jobbet som U21-landstræner, men den tidligere AaB-træner vil næppe takke nej, hvis muligheden byder sig, og han har altså en profil, man synes om i DBU. 

Peter Sørensen, 45 år

Robert Skov, Jens Martin Gammelby, Magnus Mattsson. Det er nogle af de talenter, der er slået igennem i Silkeborg IF under Peter Sørensens ledelse, og han formåede at rykke op i Superligaen, overleve første sæson og nå pokalfinalen i anden sæson med et ungt SIF-mandskab. Det skal naturligvis også bemærkes, at Silkeborg IF rykkede ned samme sæson, men Peter Sørensen har et solidt kendskab til dansk fodbold, og kan være et emne på gangene i DBU. 

Superliga

Hobro-kant misser OB-kamp

Peter Sørensen har ikke mulighed for at gøre brug af Oliver Thychosen, når han fredag skal sætte holdet til kampen mo...

Mere Superliga

Fokus