• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

Udtaget til U21-landsholdet for første gang: Forventer, jeg kan byde mig til

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Nicolas Madsen fra FC Midtjylland er for første gang udtaget til U21-landsholdet, der spillet to kampe i løbet af de næste to uger. Selv om han får sparsom spilletid i Superligaen, regner han med, at han kan gøre sig gældende.

Af Anders Dehn

September og oktober tegner til at blive et par mindeværdige måneder for FC Midtjyllands Nicolas Madsen. Han debuterede i Superligaen, da holdet slog Lyngby Boldklub i midten af sidste måned, og han kan debuterede for U21-landsholdet i næste uge.

19-årige Madsen er for første gang udtaget til U21-landsholdet, der møder først Nordirland torsdag den 10. oktober og Finland den 14. Og selv om det foreløbig kun er blevet til den ene Superliga-kamp, regner han med, at han har niveauet til at begå sig på Danmarks ældste U-landshold.

Læs også:To kvalifikationskampe i kalenderen: Her er det danske U21-landshold

- Selv om jeg endnu ikke har fået så meget spilletid på Superliga-holdet, forventer jeg, at jeg kan byde mig på til på U21-landsholdet. For mig handler det om at gøre mig positivt bemærket under landsholdssamlingen, siger Nicolas Madsen til Herning Folkeblad.

Foruden Superliga-kampen mod Lyngby kom Madsen også på banen i pokalopgøret mod Fremad Amager. Mens førstnævnte endte med en midtjysk 3-0-sejr, tabte holdet 1-0 på Amager i sidste uge. Det var hans optrædener nummer to og tre for førsteholdet, efter han også spillede en pokalkamp i sidste sæson.

Læs også:Paulinho og James erstatter karantæneramt FCM-duo mod OB

Selv om Nicolas Madsen kan se frem til sin første U21-landsholdssamling, er han rutineret i DBU-sammenhæng. Han står noteret for i alt 34 U-landskampe for Danmark.

U21-holdet fik en fin start på Albert Capellas' tid som træner og på EM-kvalifikationen, da holdet slog Rumænien med 2-1. De øvrige hold i gruppen er (foruden Nordirland og Finland) Ukraine og Malta.

Læs også:FCM indleder titelforsvaret i pokalen: Fem normale startere sidder over

Læs også:Sparv stadig ude: Se FCM-truppen til braget mod FCK her

Læs også:Ung FCM-debutant: Jeg er stolt

---------------------------

Se masser af Europa League med Tottenham, Arsenal, AC Milan og Nice med Kasper Dolberg til spotpris på Dplay. SE MERE HER.

Superliga

Optakt: Randers FC - SønderjyskE

Efter skuffelsen mod FC Nordsjælland skal Randers FC forsøge at rejse sig mod SønderjyskE, der er startet sæsonen for...

Optakt: Lyngby BK - OB

To hold, der ikke er kommet specielt godt fra start i denne sæson, mødes i Lyngby i en yderst vigtig kamp.

Mere Superliga

Fokus