• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Kenneth Jensen

UEFA modsiger DBU: U21-EM og kvindernes EM er ikke flyttet endnu

Illustration: DBU

DBU kunne melde ud på unionens hjemmeside onsdag, at både U21-EM og kvindernes EM er flyttet fra sommeren 2021 til 2022. Det er bare ikke rigtigt, lyder det nu fra UEFA, der dog åbner for, at det kan ske.

Af Kenneth Jensen

Dansk Boldspil-Union har været for hurtig på aftrækkeren. Sådan lyder det i grove træk fra fodboldforbundet UEFA, der nu modsiger DBU, der onsdag ellers skrev på sin hjemmeside, at både U21-EM og kvindernes EM i 2021 flyttes til 2022.

På grund af coronavirus-pandemien ligger de nationale ligaer stille, og store turneringer som EM og OL, der begge skulle være afholdt i sommeren 2020, er blevet flyttet til sommeren 2022. Så det er sandsynligt, at både kvindernes EM-slutrunde og U21-EM for herrer flyttes til 2021, men det er ikke - som DBU skriver - allerede sket.

Læs også:Claus Steinlein: Selv Manchester United og Barcelona misunder os

Det slår UEFA fast over for B.T.

- Ingen formel beslutning er endnu blevet taget, men det er helt sikkert en sandsynlig mulighed, lyder det i en mail til det danske medie.

Læs også:DBU hjælper danske klubber: Udbetaler penge for juni med det samme

Til Aftonbladet afviser formanden for det svenske fodboldforbund også, at det overhovedet er noget, der blev diskuteret på mødet i UEFA onsdag.

- Danmark spekulerer. En meddelelse kommer, når sagen er færdigbehnandlet af UEFA-administrationen, lyder det blandt andet fra Karl-Erik Nilsson i en sms.

En ting er dog sikkert: Alle testkampe i juni blev aflyst onsdag, og dermed har norske Åge Hareide været i spidsen for det danske fodboldlandshold for sidste gang.

Læs også:Officielt: Sommertestkampe udskydes - Hareide færdig som landstræner

Læs også:Medie: UEFA vil spille Champions League til ende

Læs også:Dansk sportsøkonom: Transfermarkedet kan tørre ud i et eller to år