Uskøn dansk sejr over Malta

Det var bestemt ikke imponerende, men det danske fodboldlandshold fik pligtsejr i Malta og holder dermed VM-håbet i live.

Leon Andreasens lynscoring efter kun to minutter af VM-kvalifikationsopgøret på udebane mod Malta, gav ikke den ønskede effekt, da Danmark blev lullet i søvn og længe så ud til at miste point mod Malta. Men i anden halvleg fik Morten Olsens tropper vendt tingene og vandt med 2-1 ude over Malta.

Simon Kjær lavede et flot sideskifte i det andet minut, så bolden røg ud til Martin Braithwaite på venstresiden i det andet minut. Den tidligere Esbjerg-spiller og nu Toulouse-spiller slog den fladt ind foran mål, hvor tilbagevendte Leon Andreasen sparkede bolden i kassen til dansk drømmestart.

Men målet lullede det danske landshold i søvn. Efter 17 minutter måtte Stephan Andersen i aktion efter en kommunikationsfejl mellem ham og Simon Kjær, og keeperen måtte 10 minutter før tid lave en flot redning på et forsøg fra Michael Mifsud. Kun to minutter senere blev det til 1-1, da Clayton Failla sparkede et dumt begået frispark af William Kvist direkte i nettet. Stephan Andersen så bestemt ikke godt ud ved målet, for skuddet sad i målmandssiden.

Et minut før pausen kunne Malta nemt spille sig gennem det danske forsvar, og angriber Michael Mifsud fik endnu en god mulighed, men angriberen huggede over mål.

I anden halvleg startede det umiddelbart, som første halvleg var sluttet: Nemlig med fordel til Malta. Det danske landshold var totalt ved siden af sig selv det meste af første halvleg, og seks minutter efter pausen fandt et indlæg Michael Mifsuds hoved. Den lille angriber headede mod mål i en blød bue over Stephan Andersen, men det danske landshold var heldig, for forsøget tog overliggeren.

Og så var landsholdet modsat heldig i den anden ende minuttet efter. Rasmus Falk var blevet udskiftet i pausen for Michael Krohn-Dehli, og kantspilleren vippede en lille bold i feltet til Christian Eriksen. Tottenham-spilleren driblede uden om en spiller, uden om målmanden og med to mand på stregen sparkede han lavt i bolden. Bolden tog overliggeren og så ud til at gå i spil igen, havde det ikke været for Ryan Camelleris ryg. Malteseren scorede nemlig selvmål. Få minutter byttede Michael Krohn-Dehli og Christian Eriksen rolle, men Krohn-Dehlis forsøg sad lige på målmanden.

Selvom det danske landshold kom foran, var det fortsat Malta, der var farligst - og også havde fortjent at få point. 66 minutter inde i kampen tog Malta et frispark på egen banehalvdel, og to sekunder senere var Michael Mifsud helt fri alene mod Stephan Andersen, efter først Simon Kjær busede forbi bolden, og Daniel Agger faldt. Men endnu en gang var Danmark heldige med, at Michael Mifsuds afslutning gik forbi mål.

Malta løb lidt tør for kræfter, mens det danske landshold bare kæmpede for at holde fast i 2-1 sejren, og det lykkedes. Med sejren er det danske landshold kun et point fra Bulgarien på andenpladsen, og der resterer tre kampe. Vinder Danmark dem - og taber Bulgarien opgøret ude mod Italien, som de spiller netop nu - så skal Bulgarien "bare" sætte point til i en af de resterende tre kampe. De møder Malta ude, Armenien ude og Tjekkiet hjemme. Danmark mangler Armenien ude, Italien hjemme og Malta hjemme.