• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

Vestergaard inden Polen-kamp: Lewandowski den bedste jeg har mødt

Vestergaard inden Polen-kamp: Lewandowski den bedste jeg har mødt
Foto: polfoto

Landsholdsstopperen Jannik Vestergaard har aldrig stået over for en bedre angriber end Robert Lewandowski, som er modstanderen igen lørdag i kampen mod Polen.

Af Anders Dehn

På lørdag spiller Danmark en vigtig VM-kvalifikationskamp mod Polen, og i det danske forsvar kommet Jannik Vestergaard efter alt at dømme til at spille. Det bliver i givet fald ikke alene hans 11. A-landskamp for Danmark; det bliver samtidig et gensyn med hans debut.
Den kom i en venskabskamp i Gdansk i 2013, som Danmark tabte 2-3, og selv om resultatet ikke var værd at skrive hjem om, så var oplevelsen det.

- Jeg husker selvfølgelig, at det var min debut for det danske landshold. I det øjeblik, det skete, tænkte jeg ikke, at det var 20 års drømme, der blev realiseret, men det tænker man lidt efterfølgende. Så den kamp vil selvfølgelig altid været noget specielt. Det var en træningskamp, og jeg kom ind ved stillingen 2-2. Jeg fik 25 minutter eller noget i den stil [godt husket: 26 minutter], havde ikke så meget at lave, var egentlig godt tilfreds med det, der skete. Men det var selvfølgelig hele oplevelsen, der vejede tungest, og lidt mindre resultatet, siger Jannik Vestergaard om kampen, hvor han afløste den nuværende landsholdsanfører, Simon Kjær.

Ved den lejlighed nåede Vestergaard kun at spille over for Polens store stjerne, Robert Lewandowski, i et lille kvarter, men efter 124 Bundesliga-kampe har han selvfølgelig prøvet at håndtere ligatopscoreren mere end den ene gang. Og selv om den bedste række i Tyskland har fået et stort løft i Vestergaards seks år i landet, og mange hold gerne vil søge modstanderen mål, så er Lewandowski den bedste angriber, Vestergaard har mødt.

- Ja, det vil jeg tro. Han er rimelig komplet. Man undervurderer lidt, hvor stærk han er på kroppen, og hvor stærk han er til at holde modstanderen væk. Man undervurderer lidt, hvor hurtig han er, for han har faktisk rigtig god speed. Han er selvfølgelig ikke en Aubameyang, men han er stadig hurtig, siger Vestergaard om Dortmund-angriberen, der ligger side om side med Lewandowski på topscorerlisten med fem sæsonmål, siger Jannik Vestergaard til Tipsbladet.

- Og så har han en rigtig god teknik og målnæse, men måske ikke én stor spidskompetence. Hvor Aubameyang er helt vildt hurtig, så kan Lewandowski lidt af det hele, og det kan han på et rigtig højt niveau. Derudover arbejder han helt vildt hårdt for sit hold, i hvert fald i München. Han er en slider, og han vil også rigtig gerne score mål og vinde. Det er vel også derfor, han er nået så langt, som han er.

Læs hele interviewet med Jannik Vestergaard i fredagens Tipsbladet, hvor han også fortæller om at udvikle et godt makkerskab med Andreas ”AC” Christensen i Borussia Mönchengladbach og om den nye landsholdsæra under Åge Hareide.

Vil du have Tipsbladet direkte på din tablet, pc og mobil, kan du købe det digitalt her - ekstrabladet.dk/ebladet/<http://ekstrabladet.dk/ebladet/>.

Vil du læse Tipsbladet direkte på din pc, tablet og mobil kan du købe det digitalt her.

Du kan også vælge at få det leveret Tipsbladet i postkassen hver tirsdag og fredag i tre måneder for kun 125 kroner per måned.

Læs mere og bestil på https://www.abonnement.ekstrabladet.dk/kampagner/tipsbladet-tir-plus-fre/

I Tipsbladet fredag finder du også
Eksklusivt interview med Michael Laudrup om trænerrollen
Den store historie om Superligaens tilskuertal
Portrættet af Liverpools Sadio Mané
Interview med Brøndby IF's tyske stopper Benedikt Röcker
Historien om den bundsolide FCK-duo ”Zanka” og Johansson
Analyse: FCK's optur og de små CL-holds nedtur
Analyse: Bliv klar til braget Italien-Spanien
Champions League-analyse

---------------------------

Se OB - FC Nordsjælland og Randers - AGF i weekendens Superliga på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus