2017-10-11 16:19
Foto: Stu Forster/Getty Images

Tipsbladet zoomer ind på Danmarks fire mulige modstandere i VM-playoff.

Danmark endte som nummer to i gruppe E efter Polen, og dermed skal de rød-hvide sammen med syv andre gruppe-toere ud i nogle højdramatiske playoff-kampe om at sikre sig billetter til VM-slutrunden næste sommer.

Der trækkes lod på tirsdag i Zürich, og det står allerede nu klart, at Danmark skal møde enten Sverige, Grækenland, Nordirland eller Irland. 

Tipsbladet.dk zoomer her ind på den kvartet, hvoraf den ene skal ud i en intents VM-dyst mod Danmark.

Sverige

Placering på verdensranglisten: Nummer 23

Sådan gik VM-kvalifikationen: Sverige blev nummer to i Gruppe A med fire point op til Frankrig. Holdet vandt seks kampe, tabte tre og spillede en uafgjort. Målscoreren var på 26-9.

De tre største profiler:
Marcus Berg, 31 år
Panathinaikos-angriberen blev suveræn topscorer for Sverige i VM-kvalifiaktionen med otte mål. Halvdelen scorede han i storsejren på 8-0 hjemme over Luxembourg.

Emil Forsberg, 25 år
Yussuf Poulsens holdkammerat fra RB Leipzig scorede for svenskerne mod Danmark i playoff-kampen i Stockholm for to år siden. Emil Forsberg var i sidste sæson assistkongen i Bundesligaen med 19 målgivende afleveringer. Han har scoret fire mål for Sverige i VM-kvalifikationen.

Andreas Granqvist, 32 år
Andreas Granqvist er en af de mest rutinerede på det svenske landshold, og han er anfører. Han er formentlig den første, den svenske landstræner skriver på holdkortet, og det er en spiller, FC København offentligt har meldt ud, at klubben har et godt øje til.

Tipsbladet.dk vurderer:
Umiddelbart må Sverige betegnes som den sværeste modstander af de fire mulige. De blå-gule besejrede Danmark i playoff til EM for to år siden, og selv om det dengang var den nu pensionerede Zlatan Ibrahimovic, der knækkede Danmark, har Sverige et kollektiv, som kan gøre ondt på det danske landshold.

Irland

Placering på verdensranglisten: Nummer 34

Sådan gik VM-kvalifikationen: Irland blev nummer to i Gruppe D med to point op til Serbien. Holdet vandt fem kampe, tabte en og spillede fire uafgjorte. Målscoreren var på 12-6.

De tre største profiler:
Shane Long, 30 år
Angriberen var ikke med for Irland mod Wales på grund af en skade, men han ventes klar til de to playoff-kampe i næste måned. Shane Long har i mange år været Southampton og det irske landshold en god mand. 

Seamus Coleman, 29 år
Højre backen har døjet med skader, men hvis han bliver klar til Irlands playoff-kampe, vil han være en vigtig mand. Seamus Coleman nærmer sig ti års Premier League-erfaring i Everton, og han er fast mand på landsholdet.

James McClean, 28 år
West Bromwich-spilleren blev Irlands topscorer i VM-kvalifikationen med fire mål, og det var blandt andet ham, der scorede det afgørende i skæbnekampen mod Wales. James McClean har været en kontinuerlig målscorer for Irland i sine godt 50 landskampe.

Tipsbladet.dk vurderer:
Danmark bør være favoritter mod Irland, men særligt i Dublin vil det blive vanskeligt for det danske landshold. Omvendt er Irland et mandskab, som Danmark bør kunne slå på eget græs i Parken.

Grækenland

Placering på verdensranglisten: 47

Sådan gik VM-kvalifikationen: Grækenland blev nummer to i gruppe I H med ni point op til Belgien. Holdet vandt fem kampe, tabte en og spillede fire uafgjorte. Målscoreren var på 17-6.

De tre største profiler:
Konstantinos Mitroglou, 29 år
Mitroglou er en målræv i klassisk forstand, og det var ganske ventet, at han blev topscorer for grækerne i VM-kvalifikationen med seks mål. Det gik forfærdeligt for angriberen i Fulham, men derudover har Konstantinos Mitroglou scoret mål på samlebånd i hele sin karriere på både klub- og landshold.

Sokratis Papastathopoulos, 29 år
Alene det, at den 29-årige midtstopper tørner ud for Borussia Dortmund er et kvalitetsstempel i sig selv. Sokratis Papastathopoulos er den vigtigste defensivspiller på Grækenlands landshold, og han er bundsolid.

Carlos Zeca, 29 år
FC København-spilleren med de portugisiske rødder er forholdsvis ny på det græske landshold, men han er allerede vigtig. Carlos Zeca spiller hver gang, og han er lederen på midtbanen, præcis som han er i Superligaen for FCK. Zeca scorede et flot mål på Thibaut Courtois i VM-kvalifikationen.

Tipsbladet.dk vurderer:
Umiddelbart ligner det et 50/50 match up mellem Danmark og Grækenland. Det græske landshold er ikke, hvad det har været, men de er svære at spille imod, og holdet har en evne til at snige sig med ved slutrunderne. Man skal arbejde hårdt for at score mod grækerne.

Nordirland

Placering på verdensranglisten: 20

Sådan gik VM-kvalifikationen: Nordirland blev nummer to i Gruppe C med 11 point op til Tyskland. Holdet vandt seks kampe, tabte tre og spillede en uafgjort. Målscoreren var 17-6.

De tre største profiler:
Chris Brunt, 32 år
Chris Brunt har adskillige års erfaring fra Premier League, hvor han er blevet lidt af en talisman i West Bromwich. Brunt kan spille mange pladser, og det har han også gjort for Nordirland i VM-kvalifikationen. Chris Brunt scorede et dumt selvmål i sidste gruppekamp mod Norge.

Jonny Evans, 29 år
Jonny Evans er holdkammerat med førnævnte Chris Brunt i West Bromwich og altså også på det irske landshold. Mange husker især Evans for hans mange år i Manchester United, hvor han blandt andet var med til at vinde tre mesterskaber.

Kyle Lafferty, 30 år
Det er lige før, at Will Grigg er blevet den mest kendte angriber i Nordirland, men det er Kyle Lafferty, der scorer målene for landsholdet. Det gjorde han også i VM-kvalifikationen, hvor han blev delt topscorer med tre kasser.

Tipsbladet.dk vurderer:
Det er formentlig Nordirland, der vil være den nemmeste lodtrækning for Danmark. Spiller for spiller er danskerne bedre, og selv om nordirerne er modbydelige hjemme i Belfast, skal Danmark kunne vinde over to kampe. 

SENESTE NYT...
OP | NED