• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Nicklas Grodt Degn

VM-vindende landstræner siger samme job op for anden gang på et år

Foto: Getty Images

Marcello Lippi træder tilbage fra sin position som landstræner for det kinesiske landshold. Præcis som han gjorde det i januar.

Af Nicklas Grodt Degn

Da den anerkendte italienske træner Marcello Lippi blev hentet til Kina som ny landstræner i 2016, var det med en guldrandet kontrakt, der gjorde ham til verdens bedst betalte landstræner. Men forventningerne, der følger med et stort prisskilt, er langt fra blevet indfriet.

Det tager Lippi nu konsekvensen af og træder ned fra sin position som kinesisk landstræner. For anden gang i år. Lippi gjorde det samme i januar, men ombestemte sig og vendte tilbage til jobbet i maj.

Læs også:Har skiftet nationalitet: Tidligere Arsenal-spiller er en stor stjerne i Kina

Denne gang er det skuffelsen over Kinas overraskende 1-2-nederlag til Syrien i VM-kvalifikationen, der får Lippi til at kaste håndklædet i ringen.

- Min løn er meget høj, og jeg tager hele skylden, sagde han på en pressekonference efter kampen, hvor Lippi annoncerede sit farvel, ifølge ESPN.

Læs også:Allegri bliver den første træner til at vinde fem Serie A-titler i træk

Kina er nu fem point efter Syren i Asiens VM-kvalifikations gruppe A halvvejs inde i gruppespillet. Kina kan kvalificere sig selv med en andenplads, men det kræver, at de er blandt de fire bedste rangerede andenplads - og her ligger lige akkurat i blandt, á point, men med en bedre målscore end Thailand og Libanon.

Inden jobbet som kinesisk landstræner var Marcello Lippi først træner og siden teknisk direktør i den kinesiske klub Guangzhou Evergrande. Inden da stod han i spidsen for Italien af to omgange. Den første periode var mest succesfuld med VM-triumfen i Tyskland i 2006 som kulmination.

Læs også:Inters lange vej tilbage til Champions League

Læs også:Lippi: Det er Juventus' tid nu

Læs også:Trænerlegende: Ronaldo vil tiltrække flere topspillere til Juventus

Superliga

Mere Superliga

Fokus