• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

Wieghorst: Jeg kunne mærke på Hjulmand, at landsholdet var som et kald

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Kasper Hjulmand og Morten Wieghorst havde muligheder for at få jobs andre steder, men muligheden for at træne Danmarks A-landshold var noget særligt, og den ville de ikke lade glippe.

Af Anders Dehn

Det bliver ikke større end det danske landshold, og derfor tog Kasper Hjulmand og Morten Wieghorst jobbene som chef- og assistenttræner.

Så kort kan sidstnævntes begrundelse opsummeres. Wieghorst aftalte allerede tidligt på året at følges med Hjulmand i dennes næste trænerjob, og selv om de havde andre muligheder i løbet af foråret, kunne intet måle sig med DBU's tilbud. Ikke økonomisk, men følelsesmæssigt.

Læs også: Officielt: Kasper Hjulmand bliver dansk landstræner

- Jeg kunne tydelig mærke en forskel i Kasper. Vi snakkede i starten om de her muligheder, der var i ind- og udland, men jeg kunne mærke på ham, da det blev aktuelt omkring det danske A-landsholdet, ændrede hans udsyn sig. Det var nærmest som et kald. Det er helt korrekt, når han siger, at det er noget, der står hans hjerte nær, og at det er en drøm for ham, siger Morten Wieghorst.

Mens DBU har ansat Hjulmand som konsulent i de næste 13 måneder, tiltræder Wieghorst først i forbundet 1. august 2020. Det er dog ikke planen, at han skal ud at tage et andet trænerjob i mellemtiden.

Læs også: Peter Møller: Vi har kæmpe respekt for Åge og Jons indsats med holdet

I stedet vil han "se en masse fodbold, som jeg har gjort hidtil, siden jeg holdt i Aalborg i november måned."

Wieghorst var senest cheftræner i AaB og vender nu tilbage til posten som assistenttræner. Kun få muligheder kunne lokke ham til det.

Læs også: Hjulmand bliver landstræner: Vil overhovedet ikke blande mig det næste år

- Jeg vil sige det sådan, at det handler meget om, hvem man skal arbejde sammen med. Det var ikke alle og enhver, jeg var gået sammen med, men der er to ting i det: Kasper er en fremragende træner, og vi har arbejdet sammen i tre år allerede for nogle år siden i Nordsjælland. Jeg ved, hvad han står for. Jeg ved, at vi arbejder godt sammen. Jeg ved, vi kan udfordre hinanden. Det er den ene side af det, siger Morten Wieghorst.

- Og så snakker vi altså om det danske A-landshold; det er den anden del, og det vejer tungt. Jeg har været så heldig/dygtig at repræsentere Danmark (som spiller, red.), så det betyder meget. Også selv om man som aktiv har spillet for store klubber foran rigtig mange mennesker, så betyder det bare noget særligt at repræsentere Danmark, og kan man gøre det endnu en gang som træner: fantastisk.

Hvor meget har du haft at sige i forhold til, hvor I skulle ende?

- Vi har snakket sammen løbende, men som jeg sagde før, kunne jeg godt mærke, da det blev aktuelt omkring det danske A-landshold, var det noget særligt for Kasper. Jeg havde selvfølgelig haft valget til at sige: "Det er ikke mig." Men de to årsager, jeg har nævnt allerede, gjorde, at der ville jeg gerne følge ham.

Kasper Hjulmand var i vinter tæt på at blive cheftræner for belgiske Anderlecht, mens han angiveligt også stod højt på Brøndby IF's ønskeliste. Det job fik Niels Frederiksen.

Superliga

Mere Superliga

Fokus