• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

William Kvist: DBU gør det til en barnlig personsag

Den tidligere landsholdsspiller er ikke imponeret over DBU's ageren i forhandlingerne om en ny landsholdsaftale. Han afviser desuden, at spillerne er blevet fejlinformeret.

Af Anders Dehn

Det danske fodboldlandshold risikerer at få to landskampe aflyst med katastrofale konsekvenser til følge. På hver sin side af bordet skyder spillerne og DBU skylden på hinanden, og i går mente sidstnævntes direktør, Claus Bretton-Meyer, at spillerne havde fået forkerte oplysninger fra deres fagforening, Spillerforeningen.

DBU's kommercielle direktør, Jesper Lind Andersson, supplerede med at sige:

Læs også: Tre dage til deadline: DBU giver spillerne skylden for langsomme forhandlinger

- Der må være tale om misforståelser mellem Mads Øland (direktør i Spillerforeningen, red.) og spillerne.

Den slags vil William Kvist dog ikke høre tale om. Den tidligere landsholdsspiller er en del af spillernes forhandslingshold, og han beskylder DBU for at gøre forhandlingerne barnlige.

- Spillerne er ikke fejlinformeret. Nu skal DBU lade være med at trække forhandlingerne ned i niveau og gøre det til en barnlig personsag, siger Kvist til TV2 Sport.

- Jeg har selv siddet ved forhandlingsbordet, og jeg kan naturligvis nikke genkendende til de ting, der bliver viderebragt til spillerne. Vi har en tæt kontakt spillerrådet og forhandlerteamet imellem, og det var netop en af grundene til, at spillerne spurgte mig, om jeg ville sidde med ved bordet.

- Vi gør meget ud af, at alle er korrekt informeret om, hvordan det går i forhandlingerne, og nogen synes måske næsten, at de får for meget information. Jeg må sige, at de emner, spillerne har fortalt om i medierne, er et reelt problem.

Et af de konkrete problemer, som spillerne har omtalt, kom fra Mathias "Zanka" Jørgensen i mandags. Her sagde han blandt andet følgende til Ekstra Bladet.

- Alle spillere har for eksempel en aftale med sportstøjsfirmaer om fodboldstøvler, og DBU’s nye krav vil give os alle sammen problemer.

Det, mente DBU, var forkert, men William Kvist og Spillerforeningen fastholder altså, at det er rigtigt.

Parterne skal senest fredag blive enige om en ny aftale for herrelandsholdet, hvis de to landskampe mod Slovakiet og Wales i næste uge skal blive til noget. DBU har sat fredagen som deadline, da unionens bestyrelse holder møder lørdag, hvor en eventuel ny aftale skal godkendes.

Superliga

Optakt: Brøndby IF - Esbjerg fB

Endnu en vigtig kamp i jagten på tredjepladsen, bronzemedaljer og europæisk fodbold. Esbjerg har overtaget mod Brøndb...

Mere Superliga

Fokus