Den tidligere landsholdsspiller for Elfenbenskysten tilbyder sin hjælp i kampen mod racisme.

34-årige Yaya Toure er bange for, at VM i Rusland næste år vil blive skæmmet af racisme, og derfor tilbyder han nu den internationale fodboldorganisation, Fifa, at hjælpe med at forebygge problemet.

Manchester City-spilleren taler russisk efter at have tilbragt 18 måneder i den ukrainske klub, Metalurh Donetsk, og har tidligere været med i en kortfilm som gjorde opmærksom på projektet, Fare network Football People action weeks, der er et projekt, som forsøger at bygge bro mellem eurpæiske lande i forsøget på at komme diskrimination blandt fodboldspillere til livs.

- Jeg vil gerne sige til Fifa og regeringen i Rusland, at hvis de har brug for mig, så kan jeg hjælpe, siger Toure og uddyber:

- Jeg vil ikke bare snakke. Jeg vil se, at der sker noget, og at folk mener det. Det er vigtigt for fodboldens fremtid, og vi skal se en ændring.

Yaya Toure opfordrer Fifa og den russiske regering til at sætte handlinger bag deres ord for at sikre, at næste års VM i Rusland ikke bliver præget af diskrimination.

- Der har været en masse snak om at gøre noget, men der er ikke rigtig sket noget. Det bliver vigtigt at involverer spillerne, og det vil jeg med glæde stille op til. Jeg er her for at hjælpe - bare ring, lyder opfordringen.

Den lange midtbanespiller, som er noteret for 100 landskampe for Elfenbenskysten, trak sig sidste år tilbage fra international fodbold. Yaya Toure har oplevet meget på en fodboldbane og også diskrimination.

-  Jeg har været udsat for racisme. Forestil dig at du er på dit kontor og gør dit arbejde, så kommer der nogen hen til vinduet, og begynde at kaste ting på vinduet bare for at forstyrre dig. Det jeg vil er at stoppe idioterne i at gøre det.

SENESTE NYT...
OP | NED