• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Rasmus Henriksen

Zanka hårdt kritiseret: Nu kommer dansk kulturminister ham til forsvar

Foto: Lars Ronbog / Getty Images

Mathias "Zanka" Jørgensen har befundet sig i et stormvejr af kritik på det seneste, men nu får den danske landsholdsspiller verbal støtte af Danmarks kulturminister.

Af Rasmus Henriksen

Folk har stået i kø på det seneste for at kritisere Mathias "Zanka" Jørgensen, der nu får opbakning fra den danske kulturminister.

Den store mængde kritik er haglet ned over Zanka efter, at han forud for Fenerbahce kamp mod Denizlispor den 20. oktober varmede op i en t-shirt, hvorpå man så en mand lave en militærhilsen.

På T-shirten stod der "Vatan Size Minnettar", der betyder "Fædrelandet er jer taknemmlig”.

Læs også:Esbjerg-spiller: Vil hellere spille gratis end blive godt betalt på bænken

Budskabet er en hilsen til de tyrkiske tropper, der den 9. oktober indledte en offensiv mod kurdiske styrker i det nordøstlige Syrien.

Den handling har mange på det seneste haft svært ved at forstå, men Danmarks kulturminister Rasmus Prehn (S) kan godt sætte sig i Mathias "Zanka" Jørgensens sted.

- Vi havde da helt klart helst været det foruden. Jeg tror også, Mathias ’Zanka’ selv havde været det foruden. Men jeg går ud fra, der er tale om en situation, hvor der har været et gruppepres, og det er bare svært, når man er i et ansættelsesforhold som professionel fodboldspiller. Hvordan siger man fra? Havde han haft muligheden, tror jeg, han havde gjort det, siger kulturministeren til TV2 Sport.

Læs også:Superligaens bedste: To profiler deler førstepladsen

Til TV2 forklarer han videre, at han gerne ser, at der kommer regler i de nationale ligaer for at forhindre, at spillere kan bruges som politiske reklamesøjler.

Læs også:Revser "Zanka": Jeg har ikke ondt af ham - den trøje skal bare af

Læs også:Brentford hentede flot udesejr i Championship

Læs også:Startopstillinger: Riddersholm med kanin i hatten mod AaB

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC København - Randers FC

Randers FC har ikke vundet over FC København i fem år, og de er under ledelse af en træner, der aldrig har slået hovedstadsklubben. Meget taler for en FCK-sejr søndag eftermiddag, men løverne er sn...

Optakt: AaB - AGF

Top 6 er på plads, så dette fungerer i praksis som en ekstra kamp i slutspillet - og dermed er der allerede nu vigtige point på spil i medaljekampen.