• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Lasse Sylvest Mikkelsen

Zaza om kikset straffespark under EM: Mit værste øjeblik

Foto: Alexander Hassenstein/GettyImages

Den italienske angriber blev gjort til grin for sit tilløb i straffesparkskonkurrencen ved EM 2016, og det tog ham langt tid at komme sig over det.

Af Lasse Sylvest Mikkelsen

Valencias angriber, Simone Zaza, kalder sin misser i straffesparkskonkkurencen mod Tyskland for det værste øjeblik i sin karriere og fortæller, at han ikke bad om at tage det.

- Det skide straffespark, begynder han til den italienske udgave af Fox Sports om episoden.

Angriberen blev kendt for sit tilløb, som så markant anderledes ud, da han lavede høje knæløft, og at han brændte sparket, gjorde det ikke bedre.

- Det var det værste øjeblik i min karriere. Mest af alt på grund af det, der skete efterfølgende. Det var min egen fejl, for jeg vidste ikke, hvordan jeg skulle håndtere episoden bagefter. Jeg lod mig rive ind i en negativ spiral, men det hører fortiden til nu, siger Simone Zaza.

Egentlig har straffespark aldrig været en specialitet for angriberen.

- Jeg bad ikke om at tage straffesparket. Sandheden er, at jeg aldrig har været god til straffespark, men jeg har aldrig brændt under træningen med Italien... så jeg tog det.

Zazas karriere gik ned af bakke efter EM i 2016 og et mislykkedes ophold i West Ham, men siden er han kommet til Valencia, hvor målene er vendt tilbage. Alligevel er han ikke kommet tilbage i varmen på det italienske landshold.

- Selvfølgelig vil jeg rigtig gerne tilbage på landsholdet, men når det ikke er lykkedes, så er det fordi, jeg ikke har fortjent det. Jeg skal præstere bedre, end jeg gør nu. I sidste ende kan jeg ikke snakke mig på landsholdet. Det er ikke mig, der træffer beslutningen, jeg skal bare klø på.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020