• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Ligue 1 Morten Jørgensen

41-årig hører til blandt eliten i Frankrig: Jeg glemmer min alder nogle gange

41-årig hører til blandt eliten i Frankrig: Jeg glemmer min alder nogle gange
Foto: Getty Images

Selvom dåbsattesten siger 41 år, er Montpelliers brasilianske forsvarsstyrmand i fuld vigør.

Af Morten Jørgensen

End ikke Gianluigi Buffon kan hamle op med Vitorino Hilton. Med sine 41 år og 189 dage er brasilianeren den ældste spiller i Europas bedste fem ligaer.

Og midterforsvareren spiller fortsat en nøglerolle for den franske klub Montpellier, som kæmper for at opnå europæisk kvalifikation til næste sæson. Indtil midten af februar havde klubben sågar en af de bedste defensive statistikker i Europa, og det har Vitorino Hilton en stor andel i.

Selvom han startede sin karriere, inden spillere som Marcus Rashford og Kylian Mbappé var blevet født, er han stadig på toppen, og det får ham nogle gange til at glemme sin alder.

- Nogle gange glemmer jeg, at jeg er 41 år. Jeg skal minde mig selv om, at jeg er 22, 23 år ældre end nogle af spillerne. Men det er helt sikkert meget tilfredsstillende fortsat at spille på højeste niveau. Jeg tror, jeg har overrasket nogle mennesker, som stadig kan se mig spille og præstere i denne alder, fortæller Montpellier-forsvareren til the Times.

Brasilianeren, der tidligere har spillet for blandt andre Marseille og Lens, er startet inde i 27 ud af 29 ligakampe denne sæson. De to missede kampe skyldtes en karantæne.

Superliga

Mere Superliga

Fokus