• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Ligue 1 Simon Møbjerg Sørensen

Braithwaite: Fra Pasanen/Kure til Carvalho/Abidal

Braithwaite: Fra Pasanen/Kure til Carvalho/Abidal
Illustration

Springet fra at møde Petri Pasanen og Anders Kure til at stå overfor Ricardo Carvalho og Eric Abidal er stort. Det får Martin Braithwaite at sande på fredag, men han er klar til opgaven.

Af Simon Møbjerg Sørensen

Esbjerg solgte i sidste uge Martin Braithwaite til Toulouse, der har lagt fra land med et nederlag og et remis i sæsonens to første kampe. Den 22-årige angriber skal forsøge at sparke luft ind i et angreb, der i de to kampe blot har lavet et enkelt mål, og den danske landsholdsspiller glæder sig til opgaven. Han lægger for mod Monacos stjernespækkede forsvar, hvor Ricardo Carvalho og Eric Abidal udgør et bomstærkt stopperpar.

- Jeg har fået at vide, at jeg skal med til Monaco-kampen på fredag, og det glæder jeg mig rigtig meget til. Det bliver meget anderledes at møde Carvalho og Abidal, når jeg senest stod overfor Pasanen og Kure i Superligaen. Men det er det, jeg gerne vil prøve som fodboldspiller. Det kan jeg lære af, og det vil gøre mig bedre, siger Martin Braithwaite til tipsbladet.dk.

LÆS OGSÅ: Braithwaite: Virker som en fantastisk klub

Braithwaite kom til Danmark natten til torsdag i sidste uge efter at have været i Polen med landsholdet. Her pakkede han sine ting og tog til Toulouse, hvor de sidste formaliteter i kontrakten på fire år blev forhandlet på plads. Men allerede inden han tjekkede ind i landsholdslejren, vidste han, at det kunne blive nogle hektiske døgn efter Polen-kampen.

- Jeg vidste godt, der var noget i gang, og jeg vidste, der var en mulighed for, at jeg skulle hurtigt til Frankrig. Det gik meget stærkt de første dage, og jeg nåede da også ud på træningsbanen inden kampen mod Bordeaux, men det er først i den her uge, at jeg begynder for alvor, siger Braithwaite, der på landsholdet spiller kant, men i Toulouse vil blive brugt som angriber.

- Toulouse spiller med wingbacks, og det er ikke så meget mig at spille sådan en plads. Jeg har fået at vide, at de vil bruge mig i angrebet, og jeg går efter at få spilletid så hurtigt som muligt. Jeg skal ind og vise de ting, jeg kan, men jeg ved også godt, at jeg skal træne hårdt, lære sproget og være tålmodig. Det kommer til at tage lidt tid, og jeg tager det stille og roligt, men jeg vil jo gerne spille fra start så hurtigt som muligt og helst hver gang, siger Braithwaite.

LÆS OGSÅ: Officielt: Braithwaite til Toulouse

Danskeren havde andre muligheder end den, Toulouse lagde foran ham, men han var aldrig i tvivl om, at den franske klub var det rigtige for ham.

- Der var selvfølgelig andre muligheder for mig, men en del af det var ikke noget, jeg var særlig interesseret i, og derfor har jeg også sagt nej til nogle ting. Jeg har ikke haft travlt med at komme væk fra Esbjerg, men da Toulouse kom på banen, var jeg klar. De præsenterede en plan og nogle mål for mig, som jeg kunne nikke ja tak til, og det går blandt andet ud på, at jeg er én af dem, de gerne vil udvikle og sælge videre til en endnu større klub på et tidspunkt, påpeger Braithwaite.

Den nu tidligere Esbjerg-spiller nåede at spille 63 Superliga-kampe og score 12 mål. I sidste sæson spillede han samtlige sæsonens 33 kampe for Esbjerg og er startet denne sæson med at nette tre gange. Nu skal han score mål for Toulouse i konkurrence og samarbejde med spillere som fransk-tuneseren Wissam Ben Yedder og israeleren Eden Ben Basat.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.