• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Ligue 1 nooteboom1

Braithwaite og TFC rykkede over stregen med sejr - Lössl med clean sheet

Braithwaite og TFC rykkede over stregen med sejr - Lössl med clean sheet
Foto: DBU

Toulouse-anfører Martin Braithwaite spillede hele kampen for den sydfranske klub mod bundholdet Troyes, der blev besejret med 1-0, og dermed er danskerens mandskab over stregen i Ligue 1.

Af nooteboom1

For godt og vel en måneds tid siden udtalte Martin Braithwaite, at han ville forlade Toulouse, hvis TFC rykkede ned. Her til aften fik klubben til gengæld en særdeles vigtig sejr, der bringer dem over stregen. 

Mandskabet fra det sydvestlige Frankrig tog hjemme imod den absolutte bundprop Troyes. Efter en målløs første halvleg fik argentinske Oscar Trejo afgjort kampen for hjemmeholdet. Dermed vandt Toulouse 1-0, og danske Braithwaite var anfører og spillede hele kampen. 

For at Toulouse og kompagni skulle bringe sig over stregen måtte Reims eller GFC Ajaccio ikke vinde. Sidstnævnte måtte ikke engang få point. Men ingen af holdene klarede sig særlig godt. Reims spillede på Stade Velodrome mod Marseille. Her tabte Reims med 1-0, efter Michy Batshuayi afgjorde kampen for OM. GFC Ajaccio tog hjemme imod de franske mestre fra PSG, og her scorede Cavani hattrick, mens Zlatan også kom på tavlen. 4-0 sluttede det til PSG.

Dermed er Toulouse at finde over stregen med én kamp igen. Toulouse er a point med GFC Ajaccio, men førstnævnte har en bedre målscore på ni mål. 

Toulouse møder i sidste runde Angers på udebane, mens Reims tager imod Lyon, og GFC Ajaccio gæster Lorient på udebane, som ikke har noget at spille for.

Jonas Lössl holdt buret rent for Guingamp, som gæstede Lille på udebane. Hjemmeholdet havde ellers 25 skud, hvoraf de syv af dem var på mål. Altså ikke en stille aften for vores danske ven, der alligevel formåede at holde nullet.

Guingamp har allerede sikret overlevelse, men kan ikke nå at komme i Europa. Lille spillede derimod for at komme i Europa League.

Superliga

Mere Superliga

Fokus