• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Ligue 1 Kenneth Jensen

Dolberg spiller under fransk legende: Der er utrolig meget respekt om ham

Foto: Getty Images

Den danske landsholdsspiller Kasper Dolberg har skiftet Holland og Ajax ud med Frankrig og Nice, og her spiller han under en kæmpe autoritet i form af Patrick Vieira.

Af Kenneth Jensen

Der er formentlig blevet talt med store bogstaver, da Kasper Dolberg i midten af september fik stjålet et dyrt ur i Nices omklædningsrum. I hvert fald er træneren for førsteholdet i den storsatsende franske klub ikke en mand, der er bange for en konflikt.

Konflikter var Patrick Vieira til tider involveret i, da han fra 1996 til 2005 var en nøglefigur på midtbanen for Arsenal. Han var også anfører og havde blandt andet flere ture med Manchester Uniteds hårde hund Roy Keane.

Og nu er han så træner for Kasper Dolberg. En slags modsætning til danskeren. Men de to har det godt sammen, lyder fra den stille dansker.

- Der er bare en aura omkring ham. Samtidig er han virkelig nede på jorden og vil gerne snakke med mig og give mig noget ansvar. Det er en god kombination. Jeg har selvfølgelig meget respekt for ham, og jeg har kun fået mere respekt for ham, efter jeg mødte ham og snakkede med ham. Det er det der med, at han også spørger mig, hvad jeg tænker, så jeg har noget at skulle have sagt, siger Kasper Dolberg til tipsbladet.dk og forklarer:

- Det er både i forhold til min rolle, han spørger, men også hvordan vi spiller. Det er meget motiverende.

Patrick Vieira var blandt andet en nøglefigur på Arsenals The Invincibles, der i sæsonen 2003/2004 spillede en hel sæson uden at blive slået.

Også på det franske landshold var der masser af kampe til Vieira, der trak i landsholdstrøjen 109 gange. 

Patrick Vieira med 109 landskampe for Frankrig på cv'et har en fortid i primært Arsenal, hvor han gennem 10 år var en markant skikkelse centralt i banen for Arsené Wengers hold. Respekten for for den nu 43-årige manager er da også stor.

- Han er jo en autoritet. Der er utrolig meget respekt omkring ham. Det er der bare, siger Dolberg.

Kasper Dolberg fik aldrig uret, der blev stjålet, tilbage, men Nice fik fundet frem til, at det var Lamine Diaby-Fadiga, der stjal det. Så Dolberg har fået værdien af uret, og Diaby-Fadiga er blevet fyret.

Superliga

Mere Superliga

Fokus