• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Ligue 1 Andreas Arp

Football Leaks: Monaco accepterede Real Madrids Mbappé-bud i 2017

Football Leaks: Monaco accepterede Real Madrids Mbappé-bud i 2017
Foto: Getty Images

De seneste Football Leaks-afsløringer indeholder detaljer om Kylian Mbappés skifte fra AS Monaco til Paris Saint-Germain i sommeren 2017. Real Madrid var også ude efter franskmanden, men den unge offensivspiller valgte kongeklubben fra.

Af Andreas Arp

Det seneste læk af "Football Leaks" præger i disse dage forsiderne på europas største sportsaviser, og i fredags kunne Politiken eksempelvis afsløre, at europæiske storklubber som Real Madrid, Manchester United og Bayern München har arbejdet i det skjulte med at skabe en ny europæisk liga for de største klubber.

Og nu giver den seneste bunke af hemmelige dokumenter så også os et indblik i, hvad der helt præcist skete, da unge Kylian Mbappé i sommeren 2017 valgte at skifte til ligarivalerne fra Paris Saint-Germain. Det afslører tyske Der Spiegel. 

Læs også: Lækket dokument afslører: Topklubber skaber ny liga i det skjulte

Spanske Real Madrid har nemlig flere gange været meldt interesseret i den franske angrebskomet, og nu afslører dokumenterne så også, at de tredobbelte Champions League-vindere faktisk bød på Mbappé i sommeren 2017. Og at buddet blev accepteret af AS Monaco.

Helt konkret accepterede Monaco et bud på 180 millioner euro fra Real Madrid den 20. juni 2017, men franskmandens far var bekymret for konkurrencen på de forreste pladser i den spanske storklub, hvor både Cristiano Ronaldo, Karim Benzema og Gareth Bale huserede. Forhandlingerne forløb derfor ganske gnidningsfrit, men da familien begyndte at kræve et par klausuler, blev det sværere at nå til enighed. 

Læs også: Mbappe er verdens mest værdifulde spiller

Derfor kom Paris Saint-Germain også på banen. Monacos vice-chairman Dimitri Vasyliev brød sig ikke om at sælge til en konkurrerende klub, men da Mbappé gjorde det klart, at han hellere ville til PSG, gik Monaco med til at sælge, hvis PSG matchede Real Madrids bud. Hvilket de gjorde. 

Kylian Mbappé har siden skiftet spillet 56 kampe og scoret 34 mål for Paris Saint-Germain. Han er stadig kun 19 år gammel.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Brøndby IF - AGF

AGF jagter sæsonens anden sejr og den første på Brøndby Stadion siden 2007. Brøndby IF jagter topholdene FC København og FC Midtjylland.