• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Ligue 1 Kenneth Jensen

Fransk fodboldforbund suspenderer skandaledommer

Fransk fodboldforbund suspenderer skandaledommer
Foto: Getty Images

Dommer Tony Chapron er blevet suspenderet af det franske fodboldforbund, efter han søndag aften først sparkede ud efter en spiller fra Nantes for derefter at give ham et gult kort, der førte til et rødt.

Af Kenneth Jensen

Den franske dommer Tony Chapron kommer ikke til at dømme fodboldkampe i Frankrig lige foreløbig, efter han søndag aften sparkede ud efter en spiller fra FC Nantes i forbindelse med den franske klubs kamp mod Paris Saint-Germain.

Dommeren var blevet væltet af Diego Carlos fra Nantes i det, der lignede et uheldigt sammenstød, men da Tony Chapron rejste sig, sparkede han ud efter Diego Carlos, for efterfølgende at give ham et gult kort. Hvad det gule kort var for, vides ikke - eksempelvis kan spilleren have sagt noget til dommeren - men under alle omstændigheder var det Carlos' gule kort nummer to, og det blev derfor vekslet til et rødt, og så var hans kamp forbi.

Det røde kort faldt i sidste minut af opgøret, som PSG i øvrigt vandt med 1-0, og Tony Chaprons gøren og laden kommer nu til at få konsekvenser.

I første omgang er han fjernet som dommer på kampen mellem Angers og Troyes den 17. januar, og det ligger i kortene, at han får andre kampe, før man har undersøgt og behandlet sagen. Ligeledes bekræfter det franske fodboldforbund på sin hjemmeside, at Tony Chapron kan ende med yderligere straf. Han vil blive indkaldt til en samtale med den franske disciplinærinstans snart.

Dommeren har - efter at have set tv-billederne - erkendt, at der var tale om et tilfældigt sammenstød med Diego Carlos, og han har skrevet et uddybende referat, som er blevet sendt til den franske disciplinærinstans, hvor han forklarer, hvordan han så hele situationen.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus