• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Ligue 1 Anders Dehn

Frustreret dansk landsholdsspiller: Vi lever i det uvisse

Foto: Getty Images

Joachim Andersen venter og venter, men Lyon-spillerne må endnu ikke træne sammen. De har ganske vist fået sat en dato, men den er allerede blevet udsat tre-fire gange.

Af Anders Dehn

Mens ligaer rundt om i Europa genoptager sæsonen, sidder Joachim Andersen og de andre spillere i Ligue 1 stadig og kukkelurer derhjemme. Landsholdsstopperen føler sig nærmest arbejdsløs, siger han til calcio.dk.

Andersen har ikke været på arbejde i over to måneder, og han venter stadig på, at han kan træne sammen med de øvrige Lyon-spillere. De har fået at vide, at de kan komme tilbage på træningsbanen mandag den 8. juni, men han skal se det, før han tror det.

Det er nemlig ikke første gang, de franske fodboldmyndigheder stiller spillerne noget i udsigt.

Læs også:UEFA-boss: Denne sæson skal afsluttes senest i august

- Det er det, der frustrerende ved den her situation. Vi lever i det uvisse. Man ved ikke helt, hvad der er op og ned. Vi har selvfølgelig fået en dato, men vi har før fået flere datoer på, hvornår vi skulle tilbage, som siden er blevet forlænget. Tre-fire gange, tror jeg. Det bliver nok bare forlænget igen, tænker man, siger Joachim Andersen til calcio.dk.

- Men jeg synes, der er ved at komme lys for enden at tunnellen. Også når jeg kan se, at der begynder at blive åbnet i Danmark. Jeg kan forstå, at de lige så stille og roligt begynder på det i Frankrig og Italien. Jeg læste, at vores præsident var ude at sige, at det ikke var fair, at vi lukkede ligaen, og at de andre ligaer så begyndte at spille igen i forhold til, hvis vi så kommer tilbage til Champions League og får høvl mod Juventus, fordi vi ikke er i kampform.

Den franske liga er ganske rigtig afblæst for denne sæson. Benævnte præsident Aulas har udtalt, at Lyon skal møde Juventus i returkampen i Champions Leagues ottendedelsfinaler den 7. august. UEFA har dog afvist, at datoerne er fastlagt.

Læs også:Lyon-præsident: Vi skal spille Champions League-kamp 7. august

Det er dog UEFA's plan at gennemføre Europa League og Champions League i august måned. Det kræver imidlertid, at rejserestriktionerne mellem landene bliver fjernet så meget, at holdene kan rejse på kryds og tværs.

Foreløbig kan Joachim Andersen og co. forvisse sig om, at Juventus heller ikke kan spille kampe endnu, da Serie A er suspenderet. Holdet er dog, modsat Lyon, tilbage på træningsbanen. Lyon fører 1-0 efter det første opgør.

Læs også:Landsholdsspiller om aflyst Ligue 1: Der var ikke andet at gøre

Læs også:Lyon-dansker keder sig derhjemme: Spiller FIFA og Call of Duty

Læs også:Landsholdsstopper: Får et år mere til at spille mig i startopstillingen

Superliga

Optakt: FC København - AGF

FC København og AGF skal ud i en direkte kamp om andenpladsen i Superligaen. Århusianerne kan gå forbi Ståle Solbakke...

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC København - AGF

FC København og AGF skal ud i en direkte kamp om andenpladsen i Superligaen. Århusianerne kan gå forbi Ståle Solbakkens mandskab med en sejr.