• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Ligue 1 Torsten Kjems Hansen

Kasper Dolberg tager Nice med storm: Han er en iskold killer

Foto: Getty Images

Kasper Dolberg bliver rost til skyerne efter sine to afgørende mål mod Monaco i weekenden. Den danske angriber har nu scoret 11 sæsonmål.

Af Torsten Kjems Hansen

Kasper Dolberg stjal endnu engang fokus for Nice, da han lørdag aften nedlagde AS Monaco i det sydfranske lokalopgør, der betyder, at Nice skyder sig op på 6. pladsen i ligaen og nu for alvor har håb om at kunne spille sig ind i de europæiske pladser.

Kasper Dolbergs to scoringer var danskerens sæsonscoringer nummer 10 og 11, og han er suverænt den mest scorende i klubben i denne sæson.

Den danske landsholdsspiller kom til klubben i sommer, hvor der blev sukket godt og grundigt efter en fuldblods-angriber efter tiden med farlige Alassane Pléa og Mario Balotelli

I lørdagens kamp viste Dolberg igen sin klasse, da han igennem de 90 minutter nærmest kun havde to chancer - begge blev omsat til scoringer.

Læs også:Joachim Andersen og Lyon i smalt nederlag

Derfor er den danske landsholdsspiller da også i ganske stor fokus efter lørdagens kamp, hvor roserne vælter ind over den 22- årige midtjyde.

- Han fortjener det, da han arbejder som en gal. I nogle kampe rører han nærmest ikke bolden, men her kom belønningen. Vi ved, at han ikke behøver 50 bolde i feltet for at finde det lange hjørne - det beviste han igen, så alle roser til ham

- Han er en "killer."

- Han er iskold.

Læs også:Riza Durmisi undskylder vredesudbrud efter udskiftning

- Når han scorer, er han kold. Når han spiller, er han kold. Han er så balanceret, og der er ikke mange angribere i verden, der har har den samme kvalitet. Vi er lykkelige for, at han er, siger holdkammeraten Malang Sarr.

Også træner Patrick Viera er klar med store ord om sin danske bomber.

- Han er en fremragende angriber. Det er ikke første gang, at han scorer mål ved indlæg som disse. Han skiller sig altid ud. Han er virkelig stærk i boksen - der er kun få angribere i Frankrig, der møder indlæg med samme evne som ham, siger Patrick Viera.

Kasper Dolberg har i alt scoret tre mål i sine seneste tre kampe og med sine 11 sæson-scoringer viser han en fremrangende for  frem mod de kommende landskampe, hvor han uden tvivl vil være udtaget af Åge Hareide, der er godt i gang med at bestemme, hvilket spillere, der skal med i EM-truppen til sommer.  

Læs også:Ærlig Barcelona-træner: Vi vandt på grund af VAR

Læs også:Ros til Kasper Dolberg i vild matchvinder-rolle: Han led og var isoleret

Læs også:Brandvarme Kasper Dolberg trods helterolle: Spillede ikke godt

Læs også:Dolberg blev den store helt for Nice med to kasser mod Monaco

Læs også:Monaco-spiller tildelt seks måneders karantæne

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC København - Randers FC

Randers FC har ikke vundet over FC København i fem år, og de er under ledelse af en træner, der aldrig har slået hovedstadsklubben. Meget taler for en FCK-sejr søndag eftermiddag, men løverne er sn...

Optakt: AaB - AGF

Top 6 er på plads, så dette fungerer i praksis som en ekstra kamp i slutspillet - og dermed er der allerede nu vigtige point på spil i medaljekampen.

Optakt: Hobro IK - Lyngby BK

Begge hold har hårdt brug for sejren - begge for at ruste sig bedst muligt til det nervepirrende gruppespil om at undgå nedrykning.