• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Ligue 1 Anders Dehn

Landsholdsspiller om skifte til storklub: Hvis ikke vi vinder, får vi en sviner

Foto: Getty Images

Joachim Andersen kan godt mærke, at han med skiftet til Olympique Lyon er kommet til en stor klub. Her forventer man, at holdet vinder alle kampe, og gør det ikke det, får spillerne kærligheden at føle.

Af Anders Dehn

Hver gang Joachim Andersen har skiftet klub, har han taget et skridt op. Først fra FC Midtjylland til FC Twente. Så til Sampdoria og i sommer videre til Olympique Lyon. Sidstnævnte vandt syv franske titler på stribe i 00'erne, men andenpladser i 2015 og 2016 er det tætteste, holdet er kommet på mesterskabet i 11 år.

Derfor hungrer de efter flere trofæer i det sydfranske, og det skaber et stort pres på spillerne. Også større, end Andersen var vant til i sine tidligere klubber. I Lyon skal man kort sagt vinde samtlige kampe.

Sker det ikke, får spillerne kærligheden at føle, fortæller Joachim Andersen til DR:

Læs også:Onsdagens rygtebørs: Joachim Andersen og Lyon kan få tidligere PSG-træner

- Med al respekt for FC Twente og Sampdoria så var forventningerne ikke, at vi skulle vinde alle kampe, men sådan er det i Lyon. Hvis ikke vi vinder, får man en sviner eller to med på vejen, så det skal man vænne sig til. Det er et andet pres at stå over for.

Man må gå ud fra, at Lyon-holdet allerede har fået en række svinere i denne sæson. Holdet har blot vundet 3 af sine 11 kampe i alle turneringer. Den seneste ligasejr ligger tilbage i midten af august, mens Lyon til gengæld slog RB Leipzig i Champions League i sidste uge.

Læs også:Aviser: Laurent Blanc er Lyons førsteprioritet

Det fulgte holdet dog op med at tabe til St. Etienne, hvorfor cheftræner Sylvinho, der ellers kun havde haft jobbet siden i sommer, blev fyret. Derfor skal Joachim Andersen og co. nu have en ny mand i spidsen for holdet.

Foreløbig kan midtstopperen dog lægge trænerspekulationerne i baggrunden. Han og resten af de danske landshold møder på lørdag Schweiz i en vigtig EM-kvalifikationskamp.

Læs også:Joachim Andersen skal have ny chef: Lyon giver træneren sparket

Læs også:Joachim Andersen og Lyon slog Poulsens Leipzig

Læs også:Storkamp venter i Parken: Her er Danmarks trup mod Schweiz