• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Ligue 1 Mads Aagurd

Ligue 1-historie i vente: Første ligakamp med kvindelig dommer

Søndag bliver der skrevet Ligue 1-historie, når Stéphanie Frappart bliver første kvindelige dommer i den bedste franske række.

Af Mads Aagurd

Det står klart, at opgøret mellem Amiens og Strasbourg i Frankrigs bedste fodboldrække søndag bliver historisk uanset kampens udfald. Det skyldes, at Stéphanie Frappart skal passe fløjten som den første kvinde i Ligue 1.

Frappart, som er 35 år gammel, har i de seneste fem år dømt i Ligue 2, men søndag får hun ifølge L’Equipe debut på landets øverste hylde. Det franske fodboldforbund skriver, at det er et led i den kvindelige dommers forberedelse til kvindernes VM til sommer.

- FIFA har opfordret forbundene med en dommer udtaget til VM itl at forberede dem under de bedste forhold på et højt niveau, skriver FFF på forbundets egen hjemmeside.

L’Equipe skriver samtidig, at den 35-årige franskmand blot bliver den anden kvinde til at agere hoveddommer på højeste herreniveau. Den første var Bibiana Steinhaus, som siden 2017 har dømt i Bundesligaen.

Superliga

Optakt: Esbjerg fB - Brøndby IF

Esbjerg-spillerne får første chance for revanchere sig, efter John Lammers stoppede som cheftræner i mandags. Brøndby...

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Randers FC - AC Horsens

Randers FC har med to sejre i træk fået tanket selvtillid men møder nu AC Horsens, der kun har tabt en gang på udebane. Hvordan går det mandag aften?

Optakt: Esbjerg fB - Brøndby IF

Esbjerg-spillerne får første chance for revanchere sig, efter John Lammers stoppede som cheftræner i mandags. Brøndby skal forsøge at bygge videre på sejren over FC Nordsjælland i Niels Frederiksen...