• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Ligue 1 nooteboom1

Lyon er 99,99 % sikre på direkte CL-adgang efter storsejr over Monaco

Lyon er 99,99 % sikre på direkte CL-adgang efter storsejr over Monaco
Foto: Laurent Cipriani/Polfoto

Olympique Lyon sejrede sikkert over AS Monaco, der blev sendt hjem til fyrstedømmet med et tungt 6-1-nederlag, efter Lacazette lavede hattrick.

Af nooteboom1

Olympique Lyon er en af de klubber i Vesteuropa, som bruger flest af egne talenter. Og i dag lyste Lyon-talenterne op på det nye Parc Olympique Lyonnais. 

Lacazette lavede hattrick for værterne, mens også Yanga-Mbiwa scorede to gange. Slutteligt lavede Ghezzal også en pind for værterne. Lige lidt betød det, at Ricardo Carvalho reducerede for AS Monaco ved stillingen 4-0 til hjemmeholdet. Kampen sluttede 6-1 til OL. 

Lyons ærkefjender fra Saint-Etienne jagtede CL-kval og kunne med en sejr over Nice, der også er med i CL-ræset, bringe sig et point efter Monaco på tredjepladsen inden sidste runde i næste weekend. Det endte imidlertid med, at ASSE fik to røde kort, og så gjorde Valère Germain det onde ved klubben fra minebyen og scorede to mål. Nice vandt 2-0 over Sainté.  

Dermed kan Saint-Etienne ikke længere kvalificere sig til Champions League. Nice har et spinkelt håb, men det kræver, at den sydfranske klub vinder over danskerklubben Guingamp på udebane, mens Monaco ikke må vinde over Montpellier på Stade Louis II.

Lyon er derimod så godt som sikre på at kunne kalde sig CL-deltagere. Den direkte vej tilmed. Holdet er nemlig at finde på andenpladsen og har tre point ned til Monaco. Med en målscore, der er 12 kasser bedre end Monacos. Lyon gæster i sidste runde Reims, der kæmper for at overleve i Ligue 1.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.