• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Ligue 1 Mikkel Sloth

Mbappé håber på Ballon d'Or: Jeg har gjort, hvad jeg kunne

Mbappé håber på Ballon d'Or: Jeg har gjort, hvad jeg kunne
Foto: Matthias Hangst/Getty Images

Kylian Mbappé har haft et fantastik 2018, der har budt på succes med både klubholdet PSG og det franske landshold. Nu håber han, det er nok til at vinde Ballon d'Or

Af Mikkel Sloth

Det er de færreste, der som 19-årige har en trofæsamling som det franske megatalent Kylian Mbappé. To franske mesterskaber, en pokalsejr - og læg så lige et verdensmesterskab oveni hatten.

Det er mildest talt imponerende, og særligt 2018 har været én lang triumf for den unge forward. Efter at have vundet mesterskabet med Monaco i sin gennembrudssæson, tog han the Treble med Paris Saint-Germain i den efterfølgende. Og derudover vandt han også førnævnte verdensmesterskab med det franske landshold.

Præstationerne for både klub og land har været fremragende, og kombineret med de mange trofæer var Mbappé selvskrevet til at blive nomineret til dette års Ballon d'Or, som det franske magasin France Football uddeler til deres bud på verdens bedste fodboldspiller. 

Men Mbappé stiller sig ikke tilfreds med at være nomineret. Han vil nemlig også vinde den. I hvert fald fortæller han til det franske nyhedsbureau AFP, at han føler, han har gjort sit bedste for at tage prisen. 

- Jeg ved ikke, om jeg vinder. Men jeg har fra min side gjort alt det rigtige for at vinde. Jeg gjorde alt, hvad jeg kunne helt frem til afstemningens sidste dag. Jeg fortryder intet, og alt hvad der sker er en bonus. 

Netop de mange trofæer giver Mbappé håb om, at det kan lade sig gøre at vinde. Særligt verdensmesterskabet bør ifølge franskmanden vægte højt.

- Jeg tror, at Ballon d'Or er baseret på årets højdepunkter. Det er et VM-år, så VM vil selvfølgelig spille ind. Men det (prisen, red.) er stadig set over hele året. Jeg har haft en god start på sæsonen, så vi må se, hvad det ender med.

Der er 30 nominerede til prisen, og de øvrige nominerede tæller blandt andre Cristiano Ronaldo, Lionel Messi og Luka Modrić. De to førstnævnte har delt prisen mellem sig de seneste ti år, mens Luka Modrić for nylig tog FIFA's 'The Best'-pris som årets bedste fodboldspiller.

Ballon d'or bliver overrakt den 3. december ved en prisceremoni i Paris.

Superliga

Mere Superliga

Fokus