• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Ligue 1 Anders Dehn

Ny chance for Johan Larsson? Nedrykningstræner forlader klubben

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Johan Larsson og "Kalle" Johnsson for den sags skyld har ikke haft Jocelyn Gourvennecs tillid i foråret, men deres lykke kan måske vende nu. Træneren har i hvert fald forladt Guingamp, der også har Lebogang Phiri på kontrakt.

Af Anders Dehn

Den forgangne sæson var en dårlig en af slagsen for dem, der har med Guingamp at gøre, da klubben rykkede ned, og særligt for dens to tidligere Superliga-svenskere var den lige til glemmebogen. De måtte nemlig se de flete af kampene fra bænken.

Nu kan det dog være, at lykken vender for Johan Larsson og Karl-Johan "Kalle" Johnsson. Cheftræner Jocelyn Gourvennec har i hvert fald forladt klubben efter fælles aftale, skriver Guingamp på sin hjemmeside.

Læs også: Brændte straffe i overtiden: Johan Larsson og Phiris klub er rykket ned

Johnsson kom allerede til klubben fra Randers FC i 2016, og efter Gourvennec blev ansat i november, fortsatte han i startopstillingen en måneds tid, inden han ved juletid mistede sin plads. Den vandt han aldrig tilbage.

Larsson skiftede fra Brøndby IF i januar, men han nåede ikke at spille sig ind i varmen hos Gourvennec. Backen fik bare tre kampe i løbet af foråret

Læs også: Tidligere Randers-keeper rykkede ned i Frankrig: Jeg håber på et skifte

Mere held havde Lebogang Phiri under den nu forhenværende træner. Han var mest bænkevarmer i første halvdel af sæsonen, men i foråret spillede han fast. Det var dog ikke nok til at afværge nedrykningen.

Spørgsmålet er, hvor længe de gamle Superliga-kendinge forbliver i klubben. Johsson har allerede gjort det klart, at han gerne vil sælges til sommer.

- Jeg håber på et skifte, men jeg har jo et år tilbage på kontrakten. Det var allerede tid (til et skifte, red.) i sidste sommervindue, og de ville lade mig gå, hvis der var det rigtige beløb for mig. Der var ikke noget, jeg mente, var så attraktivt dengang, så jeg valgte at blive en sæson mere i Guingamp, og så ville jeg smutte denne sommer, sagde han i sidste uge.

Superliga

Optakt: Hobro IK - Lyngby Boldklub

Den første af to gyserkampe om overlevelse i Superligaen spilles i Hobro, hvor Lyngby kommer på besøg mandag aften.

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC Nordsjælland - AaB

AaB kan vinde for fjerde gang i træk i Superligaen, og de møder et groggy FC Nordsjælland-mandskab. Nordjyderne har revanche til gode efter 0-4-nederlaget mod Farum-klubben i fjor.