• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Ligue 1 Morten Jørgensen

Storbritanniens rigeste mand har fået grønt lys til klubkøb

Foto: Getty Images

Den rigeste mand i Storbritannien investerer gerne i sportsprojekter, og nu ser han ud til at lave et nyt opkøb.

Af Morten Jørgensen

Han er angiveligt god for mindst 170 milliarder kroner, og han har allerede smidt masser af penge i cykelholdet Team Ineos, der i sidste måned blev nummer et og to i Tour de France. Men Sir Jim Ratcliffe har i særdeleshed en stor interesse for fodbold.

Tidligere har han købt den schweiziske klub FC Lausanne-Sport, og han er blevet sat i forbindelse med en overtagelse af både Manchester United og Chelsea, hvor han hos sidstnævnte har sæsonkort til klubbens hjemmekampe.

Det lader dog ikke til at være en af de engelske giganter, der bliver hans næste investering. I stedet bruger han en lille procentdel af sin enorme formue på at købe den franske klub OGC Nice.

Ifølge lokalavisen Nice Matin har Sir Jim Ratcliffe fået grønt lys af den øverste finansinstans i fransk fodbold til at købe Ligue 1-klubben, og overtagelsen forventes at blive offentliggjort i midten af august.

Allerede tilbage i februar bød den britiske milliarder på OGC Nice, men dengang blev et bud på 630 millioner kroner afvist. Nu ser det dog ud til, at den franske klub er gået med til at sælge for omtrent 730 millioner kroner.

I den seneste sæson endte OGC Nice som nummer syv i Ligue 1, og klubben har den tidligere franske verdensstjerne Patrick Vieira som cheftræner.

Superliga

Optakt: Hobro IK - Lyngby Boldklub

Den første af to gyserkampe om overlevelse i Superligaen spilles i Hobro, hvor Lyngby kommer på besøg mandag aften.

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC Nordsjælland - AaB

AaB kan vinde for fjerde gang i træk i Superligaen, og de møder et groggy FC Nordsjælland-mandskab. Nordjyderne har revanche til gode efter 0-4-nederlaget mod Farum-klubben i fjor.