Ligue 1

Vilde cifre: To stjerner laver hattrick i vanvittig PSG-sejr

Både Edinson Cavani og Kylian Mbappé lavede hattrick mens Neymar måtte 'nøjes' med to scoringer, da PSG vandt med hele 9-0 over Guingamp, der havde tre tidligere Superliga-spillere i truppen

Paris Saint-Germain har været ganske suveræne i Ligue 1 i denne sæson, hvor holdet efter 19 kampe fortsat er ubesejret og er stukket af i toppen af tabellen. Men lørdag aften tog det stjernespækkede mandskab det alligevel til nye højder, da de på hjemmebane tog imod ligaens bundprop Guingamp.

Her blev niveauforskellen på de to hold ualmindeligt tydelig, da PSG vandt med hele 9-0 over bundholdet, der havde flere tidligere Superliga-profiler med i truppen.

På banen startede den tidligere Brøndby-spiller Lebogang Phiri, og på bænken var en anden tidligere spiller fra vestegnen. Her sad klubbens tidligere anfører, svenske Johan Larsson, der kom til Guingamp denne vinter. Her fik Larsson selskab af sin landsmand, den tidligere Randers-keeper, Karl-Johan Johnsson.

Men ingen af dem kunne altså stå i vejen for Paris Saint-Germains magtdemonstration, der blev grundlagt i første halvleg. Her startede Neymar festen efter cirka ti minutters spil, inden Kylian Mbappé i halvlegens slutning scorede to mål til pausestillingen 3-0.

I anden halvleg tog det så virkelig fart. På få minutter omkring en times spil scorede Edinson Cavani to mål, inden også Neymar gjorde sig til dobbelt målscorer. Med et kvarter tilbage fuldførte Cavani sit hattrick, inden Mbappé gjorde det samme med ti minutter tilbage på uret. Efter 83 minutter sluttede mareridtet for Guingamp, da Thomas Meunier scorede til slutresultatet 9-0.

På trods af den kolossale sejr manglede Paris Sant-Germain stadig et par mål for at slå rekorden for den største sejr i Ligue 1's historie. Den rekord sidder Sochaux på, da de tilbage i sæsonen 1934/1935 vandt med 12-1 over Valenciennes. Begge de to hold frister i dag en tilværelse i den næstbedste franske række.

Paris Saint-Germain har nu 53 point efter 19 kampe, men 13 point ned til Lille på andenpladsen.