Overlegne Barcelona lavede tenniscifre i basker-sejr

FC Barcelona viste storspillet frem, da de søndag aften slog Athletic Bilbao med 6-0.

FC Barcelona viste prøver på noget af deres flotteste spil, da de søndag smadrede Athletic Bilbao med 6-0.

Sejren blev dog en del lettere, da Bilbaos målmand Gorka Iraizoz efter blot tre minutter fik direkte rødt. Suarez blev fældet i feltet af målmanden, og Lionel Messi takkede for gaven ved at bringe sit hold i front.

Athletic prøvede efterfølgende at presse Barcelona-spillerne højt på banen, hvilket i nogle perioder frustrerede hjemmeholdet og skabte chancer til Bilbao.

Men Barcelona fik justeret sit spil, og resten af kampen sad de fuldstændig på spillet.

2-0 scoringen kom efter en halv time, da Neymar modtog bolden i venstresiden og iskøligt lobbede bolden over Iago Herrerin, som var ny mand i Bilbao-målet efter Iraizoz' røde kort.

Barcelona punkterede den spænding, som eventuelt måtte være, i starten af anden halvleg, da Luis Suarez scorede efter et-to-afleveringer med Neymar.

I det 62. minut var det Ivan Rakitic, som scorede til 4-0. Men den helt store ros skal gå til Neymar, som lavede et forrygende forarbejde, hvor han alene rundede fire mand.

Suarez scorede igen, da han tæt foran mål tæmmede bolden på flotteste vis med brystet og efterfølgende prikkede bolden i nettet. Suarez fuldførte også sit hattrick, da han headede slutresultatet ind til 6-0.

FC Barcelona har med sejren to point op til Atletico Madrid på førstepladsen med en kamp i baghånden.