• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Lasse Sylvest Mikkelsen

Andreas Christensen åbner op for presset i Chelsea

Foto: Getty Images

Den danske midterforsvarer har været en af sæsonens helt store overraskelser i Chelsea, hvor han har slået David Luiz af holdet og allerede har haft 19 starter.

Af Lasse Sylvest Mikkelsen

Andreas Christensen har fået sit gennembrud hos Chelsea i denne sæson, men han lover, at han aldrig vil blive for "komfortabel", og åbner op for det mentale pres, der er i at spille for Antonio Conte's mandskab.

Efter 0-0-kamp mod Arsenal fortalte Andreas Christensen, at det er "mentalt svært" at blive ved med at spille på øverste niveau for en hold, der er med i flere turneringer.

Christensen er en etableret del af førsteholdet nu, og i tirsdags blev han belønnet med en ny fire og et halvt år lang kontrakt, der holder ham i London-klubben frem til juni 2022. Men den 21-årige ved, at han er nødt til at fastholde sine præstationer, for hvis han bliver sjusket, risikerer han at miste sin plads.

Det skyldes ikke bare, at Chelsea har forsvarsspillere som David Luiz og Gary Cahill på bænken, men også fordi Chelsea hele tiden er interesserede i at forbedre holdet. For eksempel erkendte Conte for nyligt, at han var interesseret i at hente Virgil van Dijk fra Southampton, før han kom til Liverpool for £ 75million.

- Du kan ikke blive for komfortabel her, sagde Christensen efter Chelseas 0-0-kamp med Arsenal.

- Selv med de spillere, vi har i omklædningsrummet nu, kan du ikke slappe af og føle dig godt tilpas Derfor er det så mentalt hårdt, for hver gang du spiller, skal du præsterer, og du har ikke råd til at lave store fejl, uddyber Christensen til den engelske avis, The Independent. 

Den danske landsholdsspillers succes i denne sæson er en retfærdiggørelse af hans vej ind på Chelseas første hold, der omfattede en to-årigt lejeaftale til Borussia Mönchengladbach. I Tyskland fik han den erfaring, der har gjort ham i stand til at spille sig til en startplads hos Chelsea allerede i år.

- Jeg er tilfreds med den måde, det er gået. Det er ikke et let hold at bryde igennem på. De to sæsoner, jeg havde væk, forberedte mig. Jeg sagde til mig selv, at hvis jeg ikke var klar nu, ville jeg aldrig blive det, sagde Christensen

Den største udfordring for Christensen har været at skulle spille sig igennem det travle engelske juleprogram. I Mönchengladbach ville han have tougers juleferie, men i England stopper fodbold aldrig. Mens Conte har skiftet sine forsvarere forsvarligt, indrømmede Christensen, at han er begyndt at føle sig træt, især mentalt, på grund af de høje krav til at præstere regelmæssigt

- Der er så mange kampe, og vi forsøger at rotere meget. Det hjælper meget, men samtidig ønsker jeg at spille så mange kampe som muligt. I slutningen af ​​kampene føler jeg mig lidt træt, men jeg elsker at spille fodbold og vil ikke klage.

- Personligt er jeg mere træt end normalt, fordi man i Tyskland får to ugers ferie i løbet af julen. Kroppen er forberedt på det travle frogram fra, men mentalt er det svært at holde koncentrationen. Selv i akademiet fik vi en lille pause over julen.

Chelsea møder i morgen Leicester, hvor en sejr kan sende dem op på andenpladsen afhængigt af Manchester Uniteds resultat mod Stoke.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Optakt: Randers FC - OB

Taber OB søndagens opgør mod Randers FC, er det lige før, fynboerne er ude af top seks-ræset.

Mere Superliga

Fokus