Arsenal spillede sig videre uden problemer

Uden de helt store kraftanstrengelser spillede Arsenal sig tirsdag videre til kvartfinalen i Carabao Cuppen.

Ottendelsfinalerne i Carabao Cuppen blev tirsdag aften sparket i gang, og i den ene af kampene mødtes Arsenal og Leeds på Emirates.

Ovenpå en forholdsvis rolig indledning på opgøret, hvor Arsenal tog teten, begyndte kampen at åbne sig, efterhånden som første halvleg skred frem. Daniel James kom blandt andet frem til en god mulighed, og Arsenal havde et par forsøg fra distancen.

Jack Harrison havde også et farligt forsøg, som Bernd Leno måtte afværge med en stærk redning, og så fik Emile Smith Rowe en fri afslutning i Leeds-feltet få minutter før pausen.

Men den unge midtbanespiller tordnede bolden over mål, og derfor var det målløst efter de første 45 minutter.

Ti minutter inde i anden halvleg kom der imidlertid hul på målbylden, og scoringen skulle komme fra en ganske usædvanlig målscorer. Efter et hjørnespark og et par hovedstød i Leeds-feltet steg Calum Chambers nemlig til vejrs og stangede bolden over stregen.

Forsvarsspilleren var blevet indskiftet kort forinden og scorede for første gang siden 22. september 2019.

2-0 til Arsenal blev det også efter 70 minutter, og denne gang var Eddie Nketiah på pletten. Angriberen opsnappede en skidt tilbagelægning fra Liam Cooper og fik loppet bolden over Illan Meslier, der var kommet på mellemhånd.

Så var målet pludselig fuldstændig tomt, og selvom Nketiah fik et skidt træf på bolden, da han skulle trille den over stregen, endte den alligevel i målet.

Det kunne gæsterne fra Leeds ikke rejse sig fra, og Arsenal er derfor sikkert videre til kvartfinalerne, som spilles omkring 20. december.