• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Victor Risager

Aston Villa henter spansk offensivprofil i Birmingham

Aston Villa forstærker sig med spansk offensivprofil fra Birmingham.

Af Victor Risager

Aston Villa er i den kommende sæson tilbage i Premier League for første gang siden 2015/16-sæsonen. Og nu har de også sikret en af sommerens første tilgange.

Aston Villa henter således den spanske kantspiller Jota fra rivalerne Birmingham City. Spanieren har fået en toårig aftale. Det bekræfter klubben på sin hjemmeside.

Det er ikke første gang, at Aston Villas cheftræner, Dean Smith, skal arbejde sammen med Jota. De arbejdede sammen i Brentford, indtil Jota i 2017 skiftede til Birmingham City, og Smith er derfor også glad for gensynet med Jota.

- Jeg arbejdede med Jota i Brentford. Han er en fremragende, talentfuld spiller, og Birmingham hentede ham som deres rekordtransfer. Jeg er virkelig glad for at få ham til at arbejde sammen med os. Han har fantastiske evner, god balance og et godt øje for både mål og oplæg, siger Dean Smith.

Også Jota er glad for skiftet og ser frem til at blive Premier League-spiller:

- At blive Premier League-spiller er vigtigt for mig og noget, jeg har jagtet. Dette er en af de største klubber i England. Alle ved, hvor stor denne klub er. Man kan føle det, hver gang man spiller mod dem. Jeg følte det fra den anden side af byen i de store derbyer, siger Jota til Aston Villas hjemmeside.

Jota, der tidligere også har spillet for Eibar, Celta Vigo og Real Madrids B-hold, Castilla, nåede at spille 75 kampe og score otte mål på to sæsoner i Birmingham.

Superliga

Optakt: Randers FC - AC Horsens

Randers FC har med to sejre i træk fået tanket selvtillid men møder nu AC Horsens, der kun har tabt en gang på udeban...

Mere Superliga

Fokus