• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Kenneth Jensen

Avis: Premier League-klub er tæt på at blive opkøbt

Mike Ashley tv. Foto: Getty Images

Den engelske Premier League-klub Newcastle United FC er tæt på at blive opkøbt af et konsortium fra Saudi-Arabien, skriver Daily Telegraph.

Af Kenneth Jensen

Fodboldklubben Newcastle United fra det nordøstlige England er ejet af Mike Ashley, men englænderen har længe ønsket at sælge klubben, fordi han ikke er vellidt blandt tilskuerne i klubben og byen. Og nu er der nye rygter om, at ejeren er tæt på at sige farvel til fodboldklubben.

Det er avisen Daily Telegraph, der skriver, at Premier League er blevet informeret om, at et konsortium fra Saudi-Arabien har budt på fodboldklubben. Buddet skal være på 2,8 milliarder danske kroner.

Læs også:Mandagens rygtebørs: Man United slår egen transferrekord for Atletico-profil

Ifølge mediet vil 80 procent af aktierne i fodboldklubben ende hos det saudiarabiske konsortium, mens 10 procent går til PCP Capital, og de sidste 10 går til Reuben Brothers. 

PCP Capital tilhører forretningskvinden Amanda Staveley, der er involveret i handlen og har stået for at skabe kontakten, mens Reuben Brothers er en af Storbritanniens rigeste familier, der blandt andet ejer væddeløbsbanen i Newcastle.

Læs også:Søndagens rygtebørs: Diego Costa på vej til Serie A?

Mike Ashley overtog i 2007 Newcastle United, men han blev hurtigt voldsomt upopulær, og siden han overtog klubben for lidt mere end en milliard kroner, har den tilhørt bunden af Premier League og er to gange rykket ud af den bedste engelske række.

Ashley er kommet i modvind i England den seneste tid, fordi hans tøjkæde, Sports Direct, har været meget kritisk over for regeringens initiativer for at undgå smittespredning af Covid-19. Kæden har ønsket at holde åbent for salg af tøj, men droppede til sidst sit ønske. I stedet måtte Ashlet ud med en offentlig undskyldning. 

Læs også:Corona-krise i Premier League: Dansker-klub kan ende med tvangs-salg

Læs også:Tottenham lader to udenlandske spillere rejse hjem

Læs også:Top 10: De bedste U21-spillere i Premier League

Superliga

Mere Superliga

Fokus