• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Anders Dehn

Billing drømmer om stort skifte: Vil spille både Champions League og VM

Billing drømmer om stort skifte: Vil spille både Champions League og VM
Foto: Getty Images

Philip Billing har store ambitioner for karrieren. Han vil gerne spille i en storklub en dag, og så håber han, at han når at prøve både Champions League og VM.

Af Anders Dehn

Det var ikke sådan, at Philip Billing tilbragte al sin tid på bænken i Huddersfield Town i sidste sæson, men fast mand kunne man ikke kalde ham. Danskeren fik 16 Premier League-kampe, halvdelen af dem fra start.

I denne sæson kan man til gengæld roligt kalde Billing for fast starter. Huddersfield har spillet 15 kampe i ligaen, og danskeren har været i startopstillingen i dem alle. Blot tre gange er han blevet skiftet ud undervejs.

Læs også: Billing slår fast: Jeg ser mig selv som dansker

Den 22-årige midtbanespiller har udviklet sig til den Huddersfield-spiller, der har tilbragt flest minutter på banen hidtil, og det er målet, at den tendens skal fortsætte. I det lange løb vil han også gerne nå endnu længere.

- Lige nu er min ambition bare at spille hele tiden. Men på sigt er der meget, jeg gerne vil opnå. Jeg vil gerne have en stor karriere i Premier League og forhåbentligt komme til at spille for en storklub en dag. Og prøve at spille i Champions League. Jeg vil også gerne prøve at spille et VM - og de andre store slutrunder, siger Philip Billing til BT.

Læs også: Hareide har talt med Billing: Ikke nervøs for, at han vælger Nigeria

Den unge Premier League-spiller var desuden fast mand i EM-kvalifikationen for det danske U21-landshold, og han regner med, at han får lov af sin klub til at tage med til slutrunden til sommer.

I første omgang venter der dog en ligakamp mod Arsenal på lørdag. Huddersfield befinder sig ét point over nedrykningsstregen i Premier League.

Superliga

Optakt: Esbjerg fB - OB

Direkte bronzekamp i Esbjerg, hvor OB er på jagt efter den første sejr i mesterskabsspillet.

Mere Superliga

Fokus