• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Kenneth Jensen

Brentford om trænerjagt: Behøver ikke have Championship-erfaring

Brentford om trænerjagt: Behøver ikke have Championship-erfaring
Foto: Jan Christensen/Getty Images

De kommende træner for Brentfords førstehold behøver ikke have erfaring med at træne hold i den næstbedste engelske række, fortæller den danske sportsdirektør Rasmus Ankersen. De ord lukker bestemt ikke døren for Thomas Frank.

Af Kenneth Jensen

Torsdag var det danske Thomas Frank, der stod for træningen i engelske Brentford.

London-klubben sagde onsdag farvel til cheftræner Dean Smith, der har forladt Brentford og i stedet overtaget jobbet i Aston Villa. Den klub, Dean Smith voksede op som fan af.

Med sig er det ventet, at han tager Richard O'Kelly, der har hængt sammen med Smith de senere år, og det betyder altså, at det kun er Thomas Frank, der er tilbage fra trænerstaben.

Den tidligere Brøndby-chef blev netop hentet til Brentford som en del af trænerstaben, fordi klubben gerne ville have kontinuitet i tingene, hvis det skulle ende med, at Dean Smith en dag blev hentet til anden klub. Det er netop sket nu, og så er spørgsmålet selvfølgelig, om den dygtige dansker også kan få jobbet på permanent basis?

Torsdag aften holdt Brentford FC, der aktuelt ligger nummer syv i den næstbedste engelske række, et såkaldt fans forum, hvor der kan stilles spørgsmål til ledelsen i klubben. Sammen med Phil Giles har Rasmsu Ankersen titel af sportsdirektør, og danskeren fik et spørgsmål, om Brentford leder efter en mand med trænererfaring fra The Championship. Svaret var lovende for Thomas Franks chancer for at lande jobbet på permanent basis.

- Vi er meget åbne, og det betyder ikke være en, der har meget Championship-erfaring. Det vigtigste er, at vi kan se den person passe ind i vores struktur, og at den person tror på projektet og er i stand til at udføre den strategi, vi har.

- Vi kan selvfølgelig godt lære noget af den næste træner. Det er ikke sådan, at vi sidder og siger, at det skal være en træner, der bare indordner sig og gør, som vi siger. Vi kan lære meget, og vi har også brug for en person, der kan bygge på det, der allerede er blevet bygget og er succesfuldt.

- Så det afgørende er ikke, om an har erfaring fra den ene eller den anden liga. Det handler om, om man passer til kulturen og strategien, sagde Rasmus Ankersen torsdag aften.

Brentford-holdet er eftersigende gået på forlænget weekend, inden klubben lørdag i næste uge møder Bristol City på hjemmebane. Måske med Thomas Frank i spidsen.

Superliga

Mere Superliga

Fokus