Valencia fik tiltrængt sejr mod tophold
2016-01-13 18:16
Foto: Polfoto

I dag solgte FC Nordsjælland deres brasilianske topscorer til Kina, og allerede i løbet af de kommende dage, kan ligaen yderligere forstærkes.

Kinesisk fodbold er i hastig fremgang. Med en masse fodboldglade pengemænd i ryggen lokker de flere og flere nuværende og tidligere topspillere til Asien for at spille i den kinesiske liga, CSL, for en som regel ganske solid hyre. 

Det er dog ikke kun spillerne, som bliver godt betalt. Det gør klubberne også nogle gange. En af dem er FC Nordsjælland, der tidligere på dagen kunne præsentere "et af klubbens bedste salg nogensinde", da de efter blot et halvt år sendte deres brasilianske topscorer Bruninho til Guangzhou R&F. 

Men den kinesiske liga er ikke færdig med at opgradere spillermaterialet forud for den nye sæson. Storklubben Shanghai Shenhua, der i den seneste sæson sluttede som nummer seks, er nemlig også tæt på en ligaprofil. 

Denne spiller er dog af en lidt anden kaliber end Bruninho. Spilleren spiller nemlig til daglig i Premier League, og hedder Cheik Tiote. Newcastle-spilleren har de seneste fem og et halvt år gjort sig på midtbanen på St. James' Park, men nu kan det altså være slut. Det skriver Sky Sports. 

Ifølge det engelske medie, har de budt på den ivorianske midtbaneslider, som angiveligt også skulle få lov til at forlade klubben, hvis det er, hvad han har lyst til. 

Skulle han beslutte sig for netop det, så vil han tilslutte sig et hold med de tidligere Premier League-profiler, Tim Cahill og Demba Ba.

Newcastle har allerede handlet ind på midtbanen i dette transfervindue, hvor de for nyligt hentede Jonjo Shelvey i Swansea. Derfor er 29-årige Tiote allerede erstattet, hvis han skulle vælge at skifte til Shanghai-klubben, som Nicolas Anelka og Didier Drogba begge ligeledes har repræsenteret. 

Cheik Tiote kom til Newcastle i 2010, hvor han kom fra Æresdivisionsklubben Twente. Siden har han optrådt 144 gange for Premier League-klubben. 

SENESTE NYT...
OP | NED