• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Tipsbladet.dk

Corona-krise i Premier League: Liverpools værste mareridt lurer

Foto: Getty Images

Hvordan klarer de 20 Premier League-hold den tvungne corona-pause? Tipsbladet.dk ser her nærmere på Liverpool.

Af Tipsbladet.dk

Vi er nået til vejs ende af denne store serie, der har taget jer gennem samtlige 20 klubber i forhold til, hvordan hver af de 20 Premier League-klubber er påvirket af corona-krisen. Det er tid til at kig på Liverpool.

Sportsligt
Det er en katastrofe for Liverpool, hvis man ikke får spillet turneringen færdig. Alle kan se, Liverpool ville vinde det mesterskab, og i en sportslig sammenhæng vil det være rædselsfuldt at miste det mesterskab, når Liverpool på alle måder har spillet til at vinde.

Liverpool har på fornem vis fortsat det gode spil fra sidste sæson, Virgil van Dijk var nomineret til Ballon d'Or, og offensiven har igen gjort det forrygende. Alisson har, som ventet og håbet af Liverpool-fans, vist sig at være en af verdens bedste målmænd.

Truppen ville have fint af at blive forfrisket i næste transfervindue, for der venter nogle hektiske år med mange kampe efter corona-krisen.
Ellers er der ikke mange skyer på himlen på sigt på det sportslige område.  Til gengæld er byen Liverpool ved at være hårdt ramt af coronavirussen, der er hårde uger forude, der kan gøre fodbold sekundært.

Økonomien
John Henry og Fenway Sports kommer til at mærke krisen med nedlukningen af Premier League og baseball i USA, men Liverpool står godt rustet til den økonomiske del af den krise, der først kun lige er begyndt.

Hvis vi tager de spidse forretningssko og jakkesættet på og glemmer virkeligheden et øjeblik, kommer nedturen på et ærgerligt tidspunkt for Liverpool, der ville stå med fantastiske muligheder for at indgå nye, store sponsoraftaler efter et mesterskab, men Liverpools historie og dramaet om det første mesterskab i 30 år betyder givetvis, Liverpool stadig står fint, når det økonomiske stormvejr har passeret.

Læs også:Tirsdagens rygtebørs: Inter og FC Barcelona i vild byttehandel

Hvis der ikke spilles flere kampe
Det er Liverpools mareridt. Enten mister man mesterskabet, eller også vil rivalernes fans til evig tid kunne sige, at sæsonen jo ikke var spillet færdig, uanset at alle med øjne i hovedet og evnen til at lægge to og to sammen kan se, det mesterskab ville være gået til Liverpool.

Der er ikke truffet nogen afgørelse i Premier League endnu om, hvad der skal ske, hvis der ikke kan spilles mere, men flere eksperter og anonyme klubledere har sagt, det er en realistisk mulighed, at sæsonens resultater bliver sløjfet og turneringen begynder forfra til efteråret uden en mester i 2019/20.

Hvis man ikke får tv-penge
Pengene vil Liverpool gerne have, John Henry og Fenway opererer ikke med at understøtte driften hverken direkte eller indirekte. Men Liverpool har også vokset sig så stor, at 200-300 millioner kroner langt fra vælter noget læs.

Stats
Matchday: 19%
Kommercielt: 42%
Tv-indtægter (kun PL): 39%
Spillerlønninger: 1.100-1.250 mio kr.
Boldbesiddelse: 59% (2)
Afslutninger: 15,6 (3)
Afslutninger imod: 9,4 (3)
Bedste spiller: Virgil van Dijk

Læs også:Efter massiv kritik: Liverpool trækker stor beslutning tilbage

Placering: 1
Liverpool har 25 point i forspring til Manchester City, som har spillet en kamp mindre. Med seks point til er Liverpool mester.

Form før nedlukningen: 12 point i 5 kampe

Næste fem PL-kampe
Everton (ude)
Crystal Palace (hjemme)
Manchester City (ude)
Aston Villa (hjemme)
Brighton (ude)

Kontraktfri spillere 1. juli
Målmænd: Andy Lonergan
Forsvar: Nathaniel Clyne
Midtbane: Adam Lallana
Angreb: Ingen

Krisestemning: 5 (af 6)

Læs også:Corona-krise i Premier League: En kattelem til CL for Manchester City?

Læs også:David Moyes går frivilligt ned i løn

Læs også:United-spiller: Hvis vi ikke kan fortsætte, bør sæsonen være ugyldig

Superliga

Mere Superliga

Fokus