• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Torsten Kjems Hansen

Corona-krise i Premier Legaue: Muligt milliardsalg og høj løn giver knas

Foto: Getty Images

Hvordan klarer de 20 Premier League-hold den tvungne corona-pause? Tipsbladet.dk ser her nærmere på Crystal Palace.

Af Torsten Kjems Hansen

Vi er kommet til Premier League-tabellens nummer 11, Crystal Palace, i tipsbladet.dk-serien om, hvordan den aktuelle corona-krise rammer hver af de 20 klubber. 

Sportsligt
Crystal Palace skal bestemt ikke være ked af at ligge nummer 11 – en fornem spurt før lukningen af ligaen gav klubben ni point og sendte den på tryg afstand af nedrykningsstregen efter endnu en nervøs første halvsæson. Modstanderne har for længst luret, Wilfried Zaha skal holdes i kort snor i alle 90 minutter, gerne med mere end en mand, og selvom han stadig formår at skabe chancer og Jordan Ayew gør det fint som partner-in-crime i offensiven, er Palace et af de mest tandløse hold i Premier League. Man savner, at den sportslige ledelse i klubben får mere ud af spillerbudgettet, og her tænkes ikke på manager Roy Hodgson, selvom nogle fans også efterhånden kunne tænke sig fornyelse på det område.

Økonomien
Af at være ret langt fra Premier Leagues sportslige elite har Crystal Palace faktisk et særdeles dyrt hold. Selvom det ikke er den historie, klubbens fans og medierne fortæller, er man sort på hvidt temmelig højt på lønningslisten sammenlignet med en række andre klubber, som Palace sportsligt sammenligner sig med. Det er givetvis dyrere at drive og aflønne medarbejdere i en klub i London end andre steder, men det forklarer ikke hele forskellen. Klubbens amerikanske hovedaktionærer og bestyrelsesformand Steve Parish, som også ejer en del af klubben, skal det seneste års tid have ledt efter nye ejere, og det er uvist, hvor hårdt de bliver ramt af den økonomiske krise, der er ved at bryde ud i blandt andet USA og Storbritannien. Kombinationen af en relativt dyr trup og ejere, der egentlig gerne vil sælge for et milliardbeløb (to milliarder kroner er nævnt som pris for at købe hele Crystal Palace) kan give grus i maskineriet i London.

Læs også:Corona-krise i Premier League: Har satset tæt på hele butikken

Hvis der ikke spilles flere kampe
Sportsligt betyder det ikke det helt vilde, da Palace hverken er i nærheden af det ene eller det andet. Pengene kan London-klubben dog godt bruge.

Hvis man ikke får tv-penge
Det er ikke livsvigtigt, men som den PL-klub i dyre London med klart færrest penge vil et hul i budgettet være dårligt nyt. Palace drømmer om et nyt stadion, så al modgang mærkes direkte ift både den drøm og mulighederne på transfermarkedet. Kan man føle sig tvunget til at sælge Zaha for at skaffe kontanter? Ejernes rygtede forsøg på at sælge klubben i de seneste 12-14 måneder giver også lidt panderynker i forhold til deres lyst til at dække eventuelle tab. Man kan dog ikke forestille sig en livstruende situation for Palace, dertil er en klub i London med en sikker plads i Premier League i 2020/21 alt for attraktiv en vare, selv nu.

Stats
Matchday: 7%
Kommercielt: 12%
Tv-indtægter (kun PL): 81%
Spillerlønninger: - mio kr.
Boldbesiddelse: 46,4% (14)
Afslutninger: 9,9 (20)
Afslutninger imod: 13,6 (13)
Bedste spiller: Wilfried Zaha

Læs også:Corona-krise i Premier League: Har brugt fire milliarder kroner

Placering: 11
Palace har 12 point ned til nedrykningsstregen og seks point op til Manchester United på den Europa League-givende femteplads.

Form før nedlukningen: 9 point i 5 kampe

Næste fem PL-kampe
Bournemouth (ude)
Liverpool (ude)
Burnley (hjemme)
Leicester (ude)
Chelsea (hjemme)

Kontraktfri spillere 1. juli
Målmænd: Stephen Henderson
Forsvar: Scott Dann
Midtbane: Ingen
Angreb: Ingen

Krisestemning: 4 (af 6)

Læs også:Corona-krise i Premier League: Dansker-klub kan ende med tvangs-salg

Læs også:Corona-krise i Premier League: Forhadt ejers milliarder redder klubben