• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Kenneth Jensen

Dansk indkasttræner: Kritik fra uvidende personer er jeg ligeglad med

Foto: Thomas Grønnemark

Flere af de "gamle" englændere har gennem det seneste års tid kritiseret Liverpool for at have Thomas Grønnemark tilknyttet, men danskeren har ikke behov for at kaste noget den anden vej.

Af Kenneth Jensen

Han kan se det på Andy Robertsons og Trent Alexander-Arnolds udviklinger, og han har også kunnet se det på de spillere, han tidligere har trænet i FC Midtjylland og AC Horsens.

Men det er ikke alle, der er lige så begejstret for danske Thomas Grønnemarks arbejde som indkasttræner.

Læs også:Frimann viser det geniale: Sådan har dansk indkasttræner forbedret Liverpool

Således er Liverpool flere gange blevet kritiseret af nogle af de "gamle" englændere, der har en mere konservativ tilgang til spillet, for at have danskeren tilknyttet. Men Grønnemark kan pege på klare forbedringer i forbindelse med de mange standardsituationer i de klubber, hvor han har arbejdet, og det gør det ganske nemt ikke at bruge tid på de kritiske og uvidende stemmer.

- Når kritkken kommer fra folk, der ikke har viden om emnet overhovedet, som for eksempel Steve Nicol og Andy Gray, er jeg ret ligeglad med det, siger danske Thomas Grønnemark i et interview med These Football Times og forklarer:

Læs også:Dansk indkasttræner: Mit gennembrud kom, da Jürgen Klopp ringede

- De er tidligere spillere, men de ved jo ikke noget om indkast overhovedet. De har samme tilgang, som de havde for 30 år siden. Og når kommentatorer som Nicol og Gray siger noget negativt om min indkasttræning, er det godt for mig, for jeg får stor eksponering, når de gør det. Jeg føler ikke et behov for at kalde dem dinosaurer og sådan, men det er, hvad fansene kalder dem.

Thomas Grønnemark har i klubber som FC Midtjylland og AC Horsens arbejdet med både det korte indkast og det lange, og med det lange lykkedes man i begge danske klubber med at lave en del mål som følge af indkast.

Også i Liverpool kan man se arbejdet bære frugt, og eksempelvis formår "The Reds" i højere grad at holde fast i boldbesiddelsen, når holdet har taget et indkast.

Læs også:Dansk indkasttræner har skabt positive resultater i Liverpool

Læs også:Dansk indkasttræner hjælper til i Ajax

Læs også:Dansk indkasttræner om legendekritik: Som om han havde drukket 10 øl

Superliga

Mere Superliga

Fokus