• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Kristian Porse

Dansk indkasttræner: Mit gennembrud kom, da Jürgen Klopp ringede

Foto: Getty Images

Thomas Grønnemark, der er indkasttræner for flere klubber, forklarer, at hans karriere tog en markant drejning, da Liverpool-træneren, Jürgen Klopp ringede for at hyre ham.

Af Kristian Porse

45-årige Thomas Grønnemark har specialiseret sig i indkast, og derfor er han i dag på kontrakt som indkasttræner i flere klubber. Heriblandt FC Midtjylland, Liverpool, Ajax og RB Leipzig. 

Han har tidligere haft verdensrekorden i at kaste det længste indkast, men i dag bruger han sine timer på at forbedre klubbernes indkastsituationer. 

Læs også:Mandagens rygtebørs: Arsenal-stjerne skal afløse Cavani i PSG

I et længere interview med Sky Sports har danskeren sat ord på, hvad hans job går ud på. Han afslører også, hvordan et opkald fra Jürgen Klopp var med til at give ham et gennembrud. 

- Jeg er ikke den første i verden, der tænker på indkast, men jeg er den første i verden, der altid tænker på indkast. Det er bare ikke alle, der tager indkasttræning seriøst. Det kan godt være, at jeg er lidt subjektiv, men de hold jeg træner har en helt anden kvalitet i forhold til indkast, hvis man sammenligner med andre hold, siger han ifølge Sky Sports. 

Læs også:Klopp roser modstander efter FA Cup-sensation: Det var fortjent

- Min største gennembrud kom, da Jürgen Klopp ringede til mig. Mange tror, at jeg kun hjælper holdene med at blive bedre til de lange indkast, og det kan jeg også sagtens hjælpe med. Var det ikke for Jürgen Klopp, havde jeg nok også stadig kun trænet i lange indkast, men Ajax og Liverpool vil have min hjælp til at holde på bolden. Her kigger jeg på, hvordan de bevarer boldbesiddelsen, når de har et indkast og er under pres, siger han. 

Thomas Grønnemark har været ansat som indkasttræner i Liverpool siden sommeren 2018. Han startede sit professionelle arbejde med indkast i 2004. 

Læs også:Selvmål: Shrewsbury-spiller chokerer kommentatorer i Liverpool-kamp

Læs også:League One-mandskab tvang Liverpool ud i omkamp

Læs også:Dansk indkasttræner har skabt positive resultater i Liverpool

---------------------------

Se FC København vs. Piast Gliwice i Europa League-jagt på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus