• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Kenneth Jensen

Dansk talent drømmer om førsteholdet i Newcastle

Dansk talent drømmer om førsteholdet i Newcastle
Foto: Newcastle United

Kun 17-årige Elias Fritjof Sørensen er på kontrakt i Newcastle United FC, og han har allerede imponeret i det engelske, hvor han håber på at lære af Peter Beardsley og på sigt at komme på Rafael Benitez' førstehold.

Af Kenneth Jensen

AF Kenneth Jensen

De kalder ham allerede 'Danish Wonderkid' i den lokale presse, og selv om det kan være med til at give en ung spiller som 17-årige Elias Fritjof Sørensen et unødigt pres på skuldrene, er det alligevel ikke noget, der har gjort det store indtryk på angriberen fra Nakskov, der i sommer skiftede til Newcastle.

- Det er da fedt at få at vide, men det er ikke noget, jeg lægger så meget i. Jeg arbejder bare på at blive bedre, bedre og bedre. Det er mit fokus. Jeg fokuserer ikke så meget på, hvad de skriver i medierne og sådan. Men det er selvfølgelig altid dejligt at få at vide, siger 17-årige Elias Fritjof Sørensen til tipsbladet.dk.

For han er ikke i Newcastle for at læse aviser eller lade sig imponere af journalister og fans, han er der for at spille fodbold, for at lære af en legende som Peter Beardsley og for ultimativt at sparke døren ind til førsteholdet, hvor spanske Rafael Benitez i øjeblikket er i gang med at guide klubben tilbage i Premier League.

Det er her, at Elias Fritjof Sørensen i sommer blev tilknyttet på en ungdomskontrakt med en klub, der har store armbevægelser, og hvor fansene igen drømmer om sølvtøj efter snart 50 års titeltørke. Det er her, de måske er mest passionerede omkring fodbold i England, og hvor mere end 50.000 tilskuere møder op til hver eneste hjemmekamp. For at sætte det i relief er det næsten 20.000 flere end den klub, der trækker næstflest tilskuere på hjemmebane i the Championship.

- Man kan sagtens mærke, at det er en fodboldby. Når man kører taxi til eller fra byen, hvis jeg for eksempel er inde for at se en kamp, så snakker taxichaufførerne altid om klubben, og de spørger, om man er fodboldspiller, siger Elias Fritjof Sørensen.

The Championship og Newcastles førstehold er ikke Elias Fritjof Sørensens 'hjem' endnu. Han finder sig et sted mellem U18-holdet og U23-holdet, hvor han har spillet kampe for begge. Og indtil videre er det gået ret godt for en spiller, der i foråret blev den yngste debutant nogen sinde for HB Køge, da han fik debut i en udekamp mod Silkeborg IF i 1. Division.

- Det var en stor chance at få, en stor mulighed, og den følte jeg, at jeg ikke måtte lade glippe. Jeg føler, det har været det rigtige valg. Selv da jeg var til prøvetræning her, var gutterne rigtig flinke, og klubben har været overdrevet flink. Alle har virkelig taget godt imod mig og sådan, så det har været det rigtige, og jeg kan mærke, at jeg udvikler mig meget, siger Elias Fritjof Sørensen og forklarer:

- Jeg føler, jeg er faldet godt til. Niveauet er højt herovre, og der bliver gået til den til træning. Det skal man lige vænne sig til i starten. Det der med, at det er fra 8.30 til en 16-17-stykker hver eneste dag – det er rimelig hård kost i starten, men det er jeg kommet mig over. Nu er jeg også begyndt at blive venner med nogle af gutterne og ser dem uden for fodbold, så jeg synes, det er blevet meget nemmere. Selvfølgelig savner man de gamle derhjemme – der går ikke en dag, uden at jeg savner dem siger han.

Elias Fritjof Sørensen fortæller, at klubben har en plan, der hedder, at han skulle starte på U18-holdet og så hurtigst muligt på U23-holdet og være med deroppe. Allerede nu har han været omkring U23-holdet. Aktuelt har han spillet tre gange på U18-holdet, hvor træneren hedder Dave Watson og så tre gange på U23-holdet, hvor manageren hedder Peter Beardsley. Og især sidstnævnte har Elias Fritjof Sørensen et godt øje til.

- Med sådan en som Peter, der kan jeg lære alt jo. Han var en verdensklasseangriber, og jeg har siddet og set alle hans videoer, og jeg ved ikke hvad, på YouTube. Han var verdensklasse, og jeg kan uden tvivl lære meget af ham, siger danskeren, der scorede to gange mod Huddlesfield i en kamp for Beardsleys mandskab den 28. oktober:

- Det giver noget selvtillid, vil jeg sige. Angribere elsker at score mål, og det er jo det, vi bliver betalt for. Det er dejligt at putte dem i kassen.

Som enhver ung spiller drømmer angriberen - der betegner sig selv som hårdtarbejdende, god med ryggen til målet og god med begge ben – om en stor karriere, debut på førsteholdet og masser af kampe på et af Englands største stadions i St James' Park.

- Vi får billetter til alle kampene (førsteholdskampe, red.), og så var der en U23-kamp mod Middlesbrough (rivaler til Newcastle, red.), der blev spillet på St James' Park, men jeg sad desværre på bænken i hele kampen, siger Elias Fritjof Sørensen og forklarer:

- Jeg har også trykket hånd med Rafa Benitez, og det er jo altid målet at komme derop og spille, hvor det er sjovt. Det arbejder jeg på hver dag – at komme derop og spille. I første omgang vil jeg dog gerne op i U23-truppen permanent, og det arbejder jeg hårdt på at komme så hurtigt så muligt. Bare det at være i truppen og så spille kampe med U18 vil være fint.

LØST CITAT:

Peter Beardsley om Elias Sørensen efter 0-0 mod Swansea den 30. september:

- Han har en chance i fremtiden, og der er altid noget positivt at tage med, selv om vi ikke vandt kampen. Der kommer altid noget godt ud af en kamp. Elias har kun spillet én kamp for akademiet, så det er fantastisk for ham (at spille på U23, red.).