• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League plbold.dk

Dommeren til Champions League-finalen er blevet udpeget

Foto: Getty Images

UEFA har udpeget slovenske Damir Skomina som dommer i Champions League-finalen.

Af plbold.dk

De største kampe fortjener de bedste dommere, og sådan bliver det naturligvis også, når Liverpool og Tottenham mødes i Madrid den 1. juni.

UEFA’s dommerkomité har i dag bekræftet, at det bliver den slovenske topdommer, Damir Skomina, der skal lede Champions League-finalen om to og en halv uge på Wanda Metropolitano.

Den 43-årige dommer har været aktiv siden 1995 og siden 2003 har haft prædikat af at være FIFA-dommer. Han har i denne sæson dømt fire Champions League-kampe – heriblandt Liverpools afgørende gruppekamp mod Napoli og Manchester Uniteds vanvittige comeback mod Paris Saint-Germain.

Tidligere har han også dømt Europa League-finalen mellem Ajax og Manchester United i 2017, mens han også varetog Super Cup-kampen mellem Chelsea og Atlético Madrid i 2012.

Gennem tiden har Damir Skomina dømt fem kampe med deltagelse af Liverpool, og det er kun lykkedes the Reds at vinde én af dem. Det er blevet til nederlag mod Villarreal, Besiktas, Roma og Fiorentina, mens kun Napoli er blevet besejret med Damir Skomina som manden med fløjten. 

Meget bedre har det imidlertid ikke set ud for Tottenham, der tre gange har haft fornøjelsen af sloveren. Her er det blevet til uafgjort mod Benfica og Anderlecht, men Inter i 2010 tog en sejr på 4-3 i Champions League-gruppespillet. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.