Drama da Liverpool vandt vild målfest over Crystal Palace

Mohamed Salah blev dobbelt målscorer, da Liverpool efter en dramatisk affære med syv mål og en udvisning vandt med 4-3 hjemme over Crystal Palace

Liverpool skulle lørdag eftermiddag forsøge at holde fast i forspringet til Manchester City, da de på hjemmebane tog imod Crystal Palace, der kæmper for ikke at blive involveret i bundkampen.

I kampens start kunne det da også tydeligt ses, at de to hold ligger i hver sin ende af tabellen. Liverpool sad tungt på spillet, og havde optræk til flere store chancer. Men den sidste skarphed manglede i afslutningerne.

Efter lidt over en halv times spil følte Liverpool sig snydt for et straffespark, da Andros Towsend så ud til at ramme bolden med hånden. Men dommerens fløjte forblev tavs, og så fik Townsend i stedet en hovedrolle i den anden ende.

Stik imod spil og chancer var det i stedet Crystal Palace, der kom foran. James Milner kunne ikke følge med Andros Townsends hurtige fødder på venstrekanten, og den lille kantspiller sendte et indlæg ind i feltet. Det kom Wilfried Zaha først på, og så stod den 0-1 til Crystal Palace.

Liverpool skulle derfor ud og jagte en udligning i anden halvleg, og den kom hurtigt. Efter en dårlig clearing i Crystal Palaces forsvar endte bolden hos Virgil van Dijk, der trykkede af fra distancen. Bolden ramte ryggen af en Crystal Palace-spiller, og gik i en høj bue mod mål. Det så ud til at forvirre Julián Speroni i Crystal Palace-buret, og målmanden blev fanget på mellemhånd. Det opfangede altid målfarlige Mohamed Salah, der uden besvær kunne udnytte forvirringen til at prikke bolden i mål.

Få minutter senere blev det også 2-1 til Liverpool, da Roberto Firmini scorede et flot mål. Han modtog en bold i feltet med ryggen til mål, vendte rundt, tog et træk og trykkede af. Afslutningen ramte en Crystal Palace-spiller på vejen, og krøb uden om Julián Speroni.

Syv minutter inde i anden halvlege havde Liverpool dermed fået vendt kampen fuldstændig på hovedet, og var nu ganske fortjent foran for første gang i kampen.

Men Crystal Palace var ikke klar til at lægge sig ned. Efter 65 minutter sted James Tomkins højt til vejrs på et hjørnespark, og kunne relativt uforstyrret sætte udligningen i nettet.  Men målfesten sluttede ikke her.

Med et kvarter tilbage viste Julián Speroni, hvorfor han normalt ikke er førstevalget i Crystal Palace. James Milner sendte et relativt ufarligt indlæg ind i feltet, men i stedet for at bokse bolden væk, slog den argentinske keeper bolden i retning mod eget mål. Til Speronis ’held’ prikkede Mohamed Salah bolden det sidste stykke over stregen, så Speroni slap for at blive krediteret for et selvmål. Men ikke desto mindre står målet uden diskussion på målmandens regning.

Crystal Palace begyndte at stå højt på banen i jagten på endnu en udligning, men det lod til at have den modsatte effekt. Det åbnede nemlig op for omstillinger til Liverpool, og Mohamed Salah var flere gange tæt på at skabe farlige situationer.

Med to minutter tilbage af den ordinære tid fik Crystal Palace en livline. Efter en hård tackling fik James Milner sit andet gule kort på få minutter, og han måtte derfor forlade banen før tid.

Men Crystal Palace fik ikke udnyttet overtallet til at lægge det afgørende pres på Liverpool, der formåede at ride stormen af. I stedet kunne Sadio Mané slå sidste søm i kisten, da han fra en spids vinkel sendte bolden forbi Speroni til 4-2.

Men målorgiet sluttede ikke her. I fjerde minuts overtid var Max Meyer pludselig helt fri i feltet, og han kunne med lethed reducere til 4-3. Men mere blev det ikke til for Crystal Palace, der måtte sluge nederlaget efter en kamp, som de havde stor ære af.

Derfor kunne topholdet efter en dramatisk kamp tage tre vigtige point til mesterskabskampen, som man nu fører med syv point ned til Manchester City. Manchester City mangler dog stadig at spille i denne runde, og møder i morgen danskerklubben Huddersfield.