• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga plbold.dk

Eksklusivt interview: Dansk talent til prøvetræning i Premier League-klub

Foto: Odense Boldklub

Det unge danske talent, Daniel Obbekjær, har været til prøvetræning i Brighton, og i et interview med PLBOLD.dk deler OB-spilleren nu sine tanker og oplevelser fra turen til Premier League-klubben.

Af plbold.dk

Enhver ung fodboldspiller drømmer om at blive opdaget af en Premier League-klub. Kun for ganske få sker det, men Daniel Obbekjær er én af dem.

Den 17-årige OB-spiller var i sidste uge til prøvetræning hos Brighton. Den engelske klub havde fået øjnene op for den 194 centimeter høje midterforsvarer, og ret hurtigt kom en aftale om at se hinanden nærmere an i stand.

- Jeg blev selvfølgelig glad og stolt. Det er også et skulderklap at få, og at man bliver anerkendt. Da jeg fik at vide, at det var aktuelt, at jeg skulle til prøvetræning, var jeg også bare spændt på at komme over for at se, hvordan det var, fortæller Daniel Obbekjær til PLBOLD.dk.

Han havde aldrig tidligere været i England i fodboldmæssig forstand, men der skulle ikke gå lang tid, inden han var imponeret over faciliteterne i Brighton.

- De var fantastiske. Det var virkelig gode faciliteter. Topmoderne. Der manglede bare ikke noget. Det var meget imponerende at se deres setup derovre. Deres træningsmiljø var meget professionelt. Der var alt, hvad man har brug for, for at kunne udvikle sig.

Godt tilfreds med sig selv

Selvom den unge forsvarer først fylder 18 år i juli, har han allerede fået tre kampe i Superligaen for OB, og han er en del af førsteholdstruppen i den fynske klub. Hos Brighton trænede han med U23-holdet, og på trods af, at det var et ungdomshold, kunne han mærke, at niveauet var højt, og at der blev gået til stålet.

- Til tider går det stærkere i Superligaen, men det er meget det samme. I duellerne og i tempoet kunne man godt mærke, at det er ligesom seniorfodbold, selvom det er et ungdomshold. Det var fedt, lyder det fra teenageren.

Træningerne med U23-holdet i Brighton gik da også med Daniel Obbekjærs egne ord rigtig godt.

- Hvis jeg skal være helt bundærlig, synes jeg selv, at jeg fik leveret nogle gode præstationer til de træninger, jeg var med i. Det var med en god mavefornemmelse og et smil på læben, at jeg forlod træningsanlægget derovre i fredags. Jeg er godt tilfreds med min egen præstation.

Inden han fik lov til at træne med talenterne i Premier League-klubben, skulle han igennem nogle fysiske tests, mens han også fik klaret et lægetjek for at sikre, at alt var i orden. Derudover overværede han også U23-holdet i kamp mod Leicester.

Fristet af Brighton og fan af United

På nuværende tidspunkt afventer han respons fra Brighton, men opholdet i den engelske klub har givet blod på tanden, og han er ikke afvisende over for at tage skiftet til Premier League-klubben, hvis muligheden byder sig på et tidspunkt.

- Hvis det kommer så vidt, skal klubberne selvfølgelig blive enige først, men det virkede som et rigtig godt træningsmiljø, og holdet spillede også på et super godt niveau. Det virker som en god mulighed. Men hvis det kommer så vidt, må vi tage det til den tid, fortæller han.

Nu er han tilbage i de faste rammer i OB, hvor han skal forsøge at spille sig på Superliga-holdet til de kampe, der venter i foråret. Dog vil han også gerne drømme stort.

- Hvis vi skal sigte helt efter skyerne, så er det enten at havne i en af top seks-klubberne i Premier League eller spille for Real Madrid, forklarer Daniel Obbekjær, mens han udpeger Manchester United som sin yndlingsklub i England.

Forsvarstalentet, der har en fortid i Næsby Boldklub, har optrådt for flere ungdomslandshold, og han er lige nu anfører for U18-landsholdet.

Han har kontrakt med OB frem til den 31. december 2021. 

---------------------------

Se SønderjyskE - AaB og Brøndby IF - AC Horsens på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Brøndby IF - AC Horsens

Efter sejre i de første to runder i Superligaen venter nu en helt anden type modstander for Brøndby IF - kan klubben gøre det til alle gode gange tre?

Optakt: AGF - OB

Der venter et traditionsrigt opgør søndag eftermiddag. Kan OB gøre op med sin dårlige AGF-statistik?

Optakt: FC Midtjylland - Randers FC

Midt mellem de to Champions League-playoffkampe skal FC Midtjylland passe sine pligter i Superligaen. Lørdag venter Randers, der har fået en god sæsonstart.