• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League plbold.dk

Ekspert foreslår kæmpe regelændring: Det vil give flere mål

Foto: Getty Images

Graeme Souness har luftet idéen om at ændre antallet af markspillere på fodboldbanen. Det skal give mere offensivt spil og flere mål.

Af plbold.dk

Fodbold er et spil, hvor 22 spillere løber rundt og sparker til en bold i 90 minutter, og hvor Tyskland vinder til sidst.

Sådan lyder et meget berømt citat fra Gary Lineker, men hvis det står til Graeme Souness, skal det ikke længere være tilfældet, at det er 22 spillere, der løber rundt på grønsværen.

Den tidligere Liverpool-spiller, der nu agerer ekspert på britisk fjernsyn, har nemlig luftet idéen om, at der ikke længere skal være ti markspillere på hvert hold. I stedet mener han, at en ændring til ni markspillere vil give mere åbent og underholdende spil, hvor der vil blive scoret flere mål.

- Der er et argument for, at gøre fodbold til et spil med måske ni markspillere i stedet for ti, siger Souness til Sky Sports.

- Premier League har aldrig været mere interessant for folk på tværs af hele verden, end det er i dag. Det ses overalt og med god grund, fordi det er så spændende en sport. Det er underholdning.

Souness mener, at der er gået for meget taktik i det nuværende spil, hvor det er for let at lukke ned for specifikke spillere. Han ønsker derimod et mere frit spil, hvor der er plads til at udfolde de tekniske egenskaber.

- Hvis man tager en spiller ud fra hvert hold, vil man se mere offensivt spil og flere åbninger. Folk får lov til at vise deres evner, og der vil komme flere mål.

Selvom det er et interessant forslag, som englænderen kommer med, er det nok næppe sandsynligt, at det bliver indført i fodboldverdenen lige foreløbig.

Men vi vil gerne høre, hvad du synes om forslaget, så giv din mening til kende herunder.

 

Superliga

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende fo...

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.