Eriksen-assist da Tottenhams ti mand vandt højdramatisk danskeropgør

Christian Eriksen og Tottenham vandt 2-1 over Pierre Emile Højbjerg og Jannik Vestergaards Southampton i et opgør, hvor Tottenham spillede med med mand i en time

Der var danskeropgør i Premier League lørdag eftermiddag, da Tottenham med Christian Eriksen i startopstillingen tog imod Southampton, der både havde Jannik Vestergaard og anfører Pierre Emile Højbjerg med fra start.

Her var der masser af drama og en dansk assist, da det hele blev afgjort i en første halvleg, som bød på tre mål og et rødt kort.

Tottenham satte sig fra start på opgøret, og pressede for alvor på mod midten af første halvleg - og efter 23 minutter fik de udbytte af dominansen. Heung-min Son modtog bolden i venstre side af målfeltet og lagde den tilbage til sommerindkøbet Tanguy Ndombele. Han trykkede af og sendte med et tørt hug bolden ind over Southampton-keeper Angus Gunn, som dog ikke så for godt ud i situationen.

Mindre end minutter senere blev opgaven dog markant sværere for Christian Eriksen og co., da Serge Aurier modtog sit andet gule kort på kun fem minutter, da han holdt lidt for godt fast i en modspiller. Et dumt rødt kort fra ivorianeren, som satte sine holdkammerater i en svær situation, hvor de måtte spille en hel time med en mand i undertal.

Og Tottenham fortsatte med at levere kæmpe brølere. I en ellers fuldstændig ufarlig situation stod keeper Hugo Lloris med bolden foran eget mål. Han blev presset af Southamptons Danny Ings, men i stedet for at sparke bolden væk, forsøgte den franske målmand af afdrible Ings. Det forsøg fejlede han grusomt i, og så kunne Danny Ings ganske let prikke bolden i mål til en udligning.

Det vilde drama fortsatte et par minutter før pausefløjt, og det var Tottenham, der trods modgangen bragte sig foran igen. Christian Eriksen modtog bolden fra Son i Southamptons målfelt, og danskeren prikkede den videre til Harry Kane, som efter en tæmning gjorde det til 2-1, mens Christian Eriksen blev noteret for en assist.

I anden halvleg begyndte Southampton at presse på for en udligning, og flere gange måtte Hugo Lloris i Tottenham-buret hive store redninger ud af ærmet. Efterhånden fik Tottenham ædt sig lidt ind i kampen, men de blev sjældent farlige foran mål.

Tottenham formåede dog at stå imod Southamptons pres, som blev gradvist mindre som kampen nærmede sig sin slutning. Derfor kunne hjemmeholdet trods en time med en spiller i undertal tage en vigtig sejr i danskeropgøret.

Sejren sender dem op på fjerdepladsen med 11 point efter syv runder. Southampton står efter samme antal kampe noteret for syv point, hvilket placerer dem på 14.-pladsen